BOLI ME KAKO BRANE OGNJENA: Majka Alekse Stojmenovića, koji je preminuo od udarca u vrat, obratila se javnosti

J. Ć.

22. 09. 2021. u 21:56

RAZUMEM da roditelji brane sina, ali boli me način na koji to rade - kaže Dragana Nikolić, majka pokojnog Alekse Stojmenovića (26) iz Aleksinca, koja se prvi put obratila javnosti otkako je njen sin preminuo od udarca zadobijenog na rođendanskoj proslavi, zbog, kako ističe, svega što se poslednjih dana objavljuje u medijima.

БОЛИ МЕ КАКО БРАНЕ ОГЊЕНА: Мајка Алексе Стојменовића, који је преминуо од ударца у врат, обратила се јавности

Dragana Nikolić sa sinom Aleksom

Iako je Ognjen Petković (18), koji je osumnjičen za Aleksinu smrt, pušten iz pritvora i u nastavku postupka braniće se sa slobode, posle nalaza i veštačenja snimaka sa sigurnosnih kamera koje je uradio Nacionalni centar za kriminalističku forenziku, a koji su pokazali da do kontakta između okrivljenog i pokojnog zapravo nije ni došlo, majka pokojnog Alekse kaže da je nasuprot ovom, medicinsko veštačenje pokazalo da je njenog sina života koštao udarac pesnicom.

- Meni, kao majci, prilikom saslušanja u tužilaštvu nije bilo dozvoljeno da odgledam snimak, a sve to po preporuci mog lekara, porodice, advokata, pa i samog tužilaštva, jer je smatrano da bi to bilo stresno za mene posle gubitka deteta - kaže Dragana. - No, porodica Petković se zato potrudila da mi to "zadovoljstvo" priušti na najgori mogući način, objavljivanjem snimka javno, putem medija. Da li možete da zamislite osećaje jedne majke dok gleda te snimke?

Ne osporava, kaže, udarac flašom, koji je zadobio njen sin, ali pojašnjava da se isto tako na snimku jasno vidi da se Aleksa tetura, i da počinje da pada i pre tog udarca, tako da on ne može da bude uzrok njegove smrti, jer bi svakako pao i da nije bilo flaše.

- Povreda je nastala delovanjem "tupine mehaničkog oruđa", u šta spada i pesnica, na levu bočnu stranu vrata i to u nivou između ugla donjovilične kosti i u području ispod usne školjke - objašnjava Dragana, prepričavajući nalaz veštaka.

Nisu mi dali da gledam snimke tuče, a onda su ih Petkovići objavili

Mehanizam nastanka ove povrede podrazumeva naglo i bočno savijanje glave u nivou spoja potiljačne kosti i prvog vratnog pršljena sa pratećom manjom ili većom rotacijom glave. Zbog ovakvog naglog pomeranja glave u odnosu na vrat dolazi do pucanja zida vertebralne arterije na strani na kojoj je delovala sila povrednog oruđa. Na osnovu svega navedenog, proizilazi da je do ove povrede kod Alekse, upravo moglo doći udarom šake stisnute u pesnicu, što i odgovara snimku sa video-nadzora, odnosno pri delovanju desne ruke osobe u tamnoj košulji nižeg rasta od sada pokojnog Alekse - navodi se u veštačenju, koje su potpisali sudski veštaci medicinske struke.

DODATNA OTKRIĆA

Aleksina majka kaže da je videla veštačenje NKTC, gde se navodno vidi da ne postoji kontakt između Alekse i Ognjena, ali da u cilju dalje istrage ne bi želela da iznosi dodatna otkrića u vezi sa tim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati