SUROVOST VELJINOG VOJNIKA: Rani radovi sa pištoljima i dva leša na livadi

Novosti online

08. 06. 2021. u 20:00

BEOGRAD nije video takvu masovnu tuču. Ugovorenu na livadi, na nekoliko stotina metara od policijske stanice u Kaluđerici. Ispaljeno je na desetine metaka iz pištolja, suparnici su gađani navijačkim bakljama, udarali su se bejzbol palicama... Epilog: dvoje mrtvih i desetak uhapšen, među kojima je bio i sadašnji vojnik Velje Nevolje Dario Đorđević - Dekster uhvaćen u Beču.

СУРОВОСТ ВЕЉИНОГ ВОЈНИКА: Рани радови са пиштољима и два леша на ливади

Foto: NS Uživo

Oružani obračun između dve bande je bio zakazan za 10. novembar 2008. godine. Cilj je bio da se poravnaju računi posle prebijanja koje se desilo na Konjarniku i da se vidi ko ima prevlast u kriminalnim poslovima u ovom delu Beograda. Na dvoboj je došlo više od 20 mladića.

Posle kraćeg verbalnog prepucavanja usledila je opšta tuča. Praštalo je na sve strane. Neki od ispaljenih metaka završili su u kapijama i vratima okolnih kuća. Prava je sreća da nije još neko nastradao.

Društvene mreže

Vladimir Dosković

U obračunu su nastradala dvojica, po jedan sa svake strane, Vladimir Dosković (33), građevinski preduzimač i "žestoki momak" iz Kaluđerice, i Dalibor Milenković (21), kuvar u beogradskom restoranu "Orao". Doskovićevo telo policija je pronašla na mestu zločina, dok su Milenkovića drugari pokušali da prebace u Urgentni centar, ali je izdahnuo na putu.

Brutalni dosijei

Dalibor Milenković je u naselju bio poznat kao navijač Partizana. Na njegovu sahranu došle su sve vođe "grobara". Vladimir Dosković nije bio aktivan član nijedne navijačke grupe, a ranije je bio osuđivan zbog pucnjave na boksera iz kraja.

Pored Đorđevića uhapšeni su Nikola Drljan - Đani, Darko Gašić - Praki, Borislav Grbić, Bojan Krstić, Nemanja Popović, Milutin Ristić i Zoran Vukašinović, za koje se sumnja da su počinili teško ubistvo.

Okrivljeni su Stevan Buzaković, Eldar Okanović, Branko Gašić, Vlajko Radosavljević i Stevan Babić (teretio se i za posedovanje droge).

Od svih pohapšenih Drljan i Gašić su bili poznati od ranije policiji. Drljan se pominje u pucnjavi u Malom Mokrom Lugu (septembar 2007.) kada je njegov ortak pucao u čoveka sudara automobilima, a Gašić je bio pominjan kao akter pucnjave nekoliko meseci ranije. Kod Drljana je policija godinu dana ranije i našla tri pištolja sa izbrisanim serijskim brojevim, dve falsifikovane lične karte i prigušivače.

Posle zločina Ristić je dobio najdužu zatvorsku kaznu - 10 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri