LUKA OTIŠAO DA IGRA IGRICE KOD DRUGA - NAŠLI GA MRTVOG: Majka čeka obdukciju 9 meseci - sumnja i na klan

Novosti onlajn

05. 06. 2021. u 20:06

LUKA Popović (20) je 11. avgusta 2020. godine pronađen mrtav u stanu u Bulevaru Zorana Đinđića 96 na Novom Beogradu u koji je otišao da igra "soni" sa drugom.

ЛУКА ОТИШАО ДА ИГРА ИГРИЦЕ КОД ДРУГА - НАШЛИ ГА МРТВОГ: Мајка чека обдукцију 9 месеци - сумња и на клан

Foto: D. Dozet/Depositphotos

Više javno tužilaštvo u Beogradu, više od devet meseci kasnije, nije dobilo nalaze obdukcije.

- Od kad je preminuo Luka čekam nalaze obdukcije, iako znam da će da pokažu da je izgubio život zbog droge. Bio je dobro dete koje je upalo u loše društvo, kog se plašio i to, nažalost, svakom može da se desi. Sumnjam da je reč o pripadnicima klana i da su ga oni naterali te kobne večeri da uzme narkotike - započela je Lukina majka Anđelka.

- Sredinom juna mi je rekao da je upoznao druga (15) koji je iz Crne Gore i da on plaća stan privatno. Odneo je "soni" kod njega da igraju igrice. Lica za koja sumnjam da su pripadnici klana se "pojavljuju" sredinom jula - kazala je Lukina majka.

Napomenula je da smatra da ih se njen sin plašio.

- Na osnovu njegovog telefona sam saznala da su mu naređivali da im kupuje hranu, sve što im je potrebno. Koristili su njegov telefon da obavljaju svoje poslove. To je sve trajalo oko mesec dana. Mislim da Luka nikome nije rekao da se plaši jer se bojao da ne naude nekom njegovom bliskom. Verovatno je verovao da će uspeti sam da sredi situaciju - rekla je Anđelka.

Lukina smrt

Lukinu smrt prijavio je maloletnik koji je državljanin Crne Gore.

- On je u policiji rekao da je Luka koristio narkotike i da ga je ujutru, kad se probudio, zatekao mrtvog u stanu. Da mog deteta više nema, saznala sam iz medija. Njegova smrt je konstatovana u 10 časova, a mene je policija obavestila oko 18 časova - ispričala je naša sagovornica.

Policija je obavila uviđaj.

- Prvo što mi je u svemu bilo čudno jeste to što su mi iz policije rekli da Luka to veče nije imao mobilni kod sebe. To su zaključili jer ga nisu pronašli u stanu. A ja znam da ga je imao. Takođe nisu pronađeni ni njegovi ključevi ni majica - rekla je Anđelka.

Nakon toga je odlučila da zatraži izveštaj policije.

- Kad sam ga dobila, videla sam da u njemu ništa nije pronađeno sem marihuane i onda mi je i to bilo čudno. Zaključila sam da je neko očistio stan. Drugo, u izveštaju se pominju flaše vode i soka na kojima se ne nalaze otisci. Šta je moj Luka popio vodu, onda odlučio da uzme ekstazi, pa obrisao otiske i preminuo? - zapitala se naša sagovornica.

Dodaje da u zgradi postoje kamere.

- Maloletnik je u policiji ispričao da su u stanu bili Luka, on i još jedan momak koji je otišao pre dolaska Hitne pomoći. Ja nisam u to poverovala. Zato bih volela da su pregledane kamere koje bi pokazale ko je sve bio u stanu - kazala je Lukina majka.

Objasnila nam je da je prvo pomislila da je u stanu bila žurka i da mu je neko podmetnuo drogu u neko piće, a onda je počela sama da istražuje.

- Saznala sam da je maloletnik van policije pričao da nisu bili sami i da su tu noć osobe, za koje ja sumnjam da su iz klana, koristili ekstazi i da su ga Luki dali na silu. Naterali su ga da uzme tri ili četiri komada. Njemu je pošla pena na usta i počeo je da halucinira - rekla je majka.

Lukin telefon

Majka se onda setila da se kartica koju je koristio Luka vodi na njeno ime. Preko starog telefona uspela je da uđe na Instagram profil svog sina.

- Videla sam da su mu to veče naređivali da dođe u stan i da im kupi šta im je potrebno. Takođe se vidi da su pored Luke i maloletnika u njemu bila još trojica mladića. Sa njegovog telefona su slali nekome poruke i obavljali neke svoje poslove. Našla sam i snimke od te večeri na kojima su oni. Zaključujem da su nastali te noći jer se na njima nalaze flaše iz policijskog izveštaja, a i Luka je pronađen mrtav u bermudama u kojima je na snimku - objasnila je Lukina majka.

Telefon je prestao da bude dostupan 52 minuta nakon ponoći.

- Tog telefona nigde nema, a ja se pitam šta se desilo od kad je isključen pa do 10 ujutru - kaže Anđelka.

Naša sagovornica ponavlja da Luka nije bio narkoman.

- Bio je dobro dete i verujem da su ga baš zbog toga i "tipovali". Saznala sam i da su mu pretili. Luka jeste dva puta bio u policiji jer su ga uhvatili sa marihuanom, ali ja sam za to znala. Nije isto koristiti marihuanu i ekstazi. Luka je znao koliko je droga štetna - istakla je za Telegraf.rs Anđelka Popović.

Napomenula je da svakoj mladoj osobi može da se desi da upadne u loše društvo i da ne zna kako da se iz njega "izvuče".

- Želela sam o ovome da govorim i zbog toga da se pomogne nekom ko je možda u sličnoj situaciji u kojoj je bio Luka - zaključila je razgovor naša sagovornica.

Obdukcioni nalaz

Majka, koja je izgubila sina pre više od devet meseci, toliko čeka na nalaze obdukcije.

- Hemijsko-toksikološka analiza u predmetu za pokojnog Popović Luku, kao i jedan broj hemijsko-toksikoloških analiza u vezi sa drugim obdukcijama koje su u Institutu za sudsku medicine "Milovan Milovanović" obavljene u toku 2020. godine, nije okončana zbog preopterećenja sa kojim je laboratorija bila suočena u prethodnom periodu - rečeno je za Telegraf.rs iz Instituta za sudsku medicinu "Milovan Milovanović".

Institut za sudsku medicinu je preduzeo korake da se prevaziđe prethodno pomenuti zastoj u radu hemijsko-toksikološke laboratorije.

- To pored ostalih mera, uključuje i nedavno okončani konkurs za prijem u radni odnos jednog izvršioca - zdravstvenog saradnika za rad u hemijsko-toksikološkoj laboratoriji; konkurs je bio objavljen na internet stranici Nacionalne službe za zapošljavanje dana 12. maja 2021. godine. Očekujemo da će se u narednom periodu završiti zaostali predmeti hemijsko-toksikoloških analiza, uključujući i analizu u predmetu za pokojnog Popović Luku - objasnili su nam iz ove ustanove.

Kako su naveli iz ustanove, obdukcioni zapisnik, u slučajevima kada se ne traže dodatne analize npr. hemijsko-toksikoške, histološke, bakteriološke i dr. po pravilu se dostavlja organu koji je naložio vršenje pregleda i obdukcije leša u vremenu od oko mesec dana.

Više javno tužilaštvo u Beogradu

Na pitanja koje smo ranije uputili Višem javnom tužilaštvu u Beogradu dobili smo odgovor da se i dalje vrše provere.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)