NOVI DETALJI KRVAVOG PIRA U FRANCUSKOJ: Albanac ženu ubio nožem nasred ulice, sve gledala njihova ćerka (4)

G.Čvorović, od stalnog dopisnika, Pariz

25. 05. 2021. u 19:00

ALABANAC s Kosova i Metohije Liridon B. (23) koji ima status političkog izbeglice u Francuskoj, ubio je ženu s kojom je živeo, Stefani di Vićenco (22), s tri uboda nožem nasred ulice, što je šokiralo francusku javnost. Ovo je 43. ubistvo žene u porodičnom nasilju u Francuskoj od početka godine.

НОВИ ДЕТАЉИ КРВАВОГ ПИРА У ФРАНЦУСКОЈ: Албанац жену убио ножем насред улице, све гледала њихова ћерка (4)

Foto: AP

Stefani je u mestu Ajanž nedaleko od Meca u regionu Lorene u blizini granice s Nemačkom, u noći između nedelje i ponedeljka, oko 1 ujutro, istrčala iz kuće, ali je ubica sustigao i zadao joj smrtonosne udarce nožem. Sve je prema rečima očevidaca s prozora gledala njihova četvorogodišnja kćerka koja je zbog doživljenog šoka prebačena u bolnicu.

Ubistvo se dogodilo isrpred policijske stanice, koja se zatvara u 18 sati, vikendom i praznikom. Ubica je pobegao, ali ga je juče popodne policija pronašla u stanu prijatelja koji su mu pružali utočište.

Liridon B. je izvršilac brojnih delikata, za sobom ima dvadesetak tužbi, između ostalog zbog pretnji oružjem, nasilničkog ponašnjanja, delikata s narkoticima, vožnje u alkoholisanom stanju. U novembru je bio osuđen na godinu dana zatvora, a pre nekoliko dana je pušten, na sopstveni zahtev da bi bio s porodicom, pa je dobio nanogicu, koju je u međuvremenu sam skinuo.

Žena je neposredno pre nego što je otišao u zatvor podnela tužbu protiv njega zbog pretnji nasiljem, pa je očigledno došlo do propusta kada je pušten iz zatvora da se pridruži porodici.

Fabijan Angleman, gradonačelnik Ajanža, iz redova stranke "Nacionalno okupljanje" koju vodi Marin le Pen, poručio je da bi nesreća bila izbenguta da se takve osobe koje za sobom imaju niz delikata, bez obzira na to što traže politički azil, proteraju tamo odakle su došle.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni