OPTUŽEN KALAČ IZ CRNE GORE: Krijumčarenje cigareta u vrednosti od skoro 1,2 miliona maraka

V.M.

14. 05. 2021. u 11:43

TUŽILAŠTVO Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Mevljudina Kalača(44) iz Rožaja u Crnoj Gori, koji je u pritvoru, zbog sumnje da se bavio krijumčarenjem cigareta, rečeno je “Novostima” u Tužilaštvu BiH.

ОПТУЖЕН КАЛАЧ ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ: Кријумчарење цигарета  у вредности од скоро 1,2 милиона марака

Foto: PU Smederevo

Kalaču se “stavlja na dušu” s da je, 20. Februara, vozeći kamion , iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, prokrijumčario veliku količinu cigareta, koja nije zavedena u carinskoj dokumentaciji. Prevozio ih je, kako se navodi u optužnici, “ skrivene u kamionu, koji je prevozio sekundarne papirne sirovine iz pravca Crne Gore, ka krajnjem odredištu u Hrvatskoj” .

-Nakon ulaska u BiH, službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UINO) BiH, kamion su pod pratnjom sprovele na carinski terminal u Sarajevu, gde je upotrebom specijalističke opreme za skeniranje i preglede tereta, otkrivena količina od 292.499 kutija cigareta, procenje tržišne vrednosti od 1.149.872,07 KM!

Cigarete su zaplenjene i oduzete, a optuženi je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

- Ova zaplena, jedna je od najvećih zaplena krijumčarenih cigareta u Bosni i Hercegovini-kaže Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)