POSTUPAK PROTIV DUMANOVIĆA: Tužilaštvo uputilo poziv za saslušanje po krivičnoj prijavi BIA

J. D. LJ.

29. 04. 2021. u 10:33

TREĆE osnovno javno tužilaštvo u Beogradu u krivičnom postupku koji se vodi protiv osumnjičenog Dumanović Milana, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo Izazivanje panike i nereda iz člana 343 stav 2 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika, uputilo je osumnjičenom poziv za saslušanje za dan 07.06.2021. godine.

ПОСТУПАК ПРОТИВ ДУМАНОВИЋА: Тужилаштво упутило позив за саслушање по кривичној пријави БИА

Foto: Printscreen

Podsetimo, Dumanović je dana 18. aprila 2021. godine gostujući u emisiji "Utisak nedelje" autora Olje Bećković, koja je javno emitovana na televiziji "NOVA S" u periodu od 21:00 časova do 23:00 časova, u više navrata iznosio tvrdnje koje se odnose na Bezbednosno-informativnu agenciju, ponavljajući više puta rečenicu "novac od droge dele SNS i BIA".

Navodi Dumanovića predstavljaju pokušaj širenja panike kod građana, plasiranjem dezinformacija, a u cilju slabljenja integriteta i autoriteta nacionalne službe bezbednosti. Takođe, time je značajno omeo sprovođenje mera BIA na zaštiti bezbednosti Republike Srbije od trenutno izraženih pretnji, posebno organizovanog kriminala, stvaranjem nezadovoljstva, revolta i neodobravanja prema BIA, čime se ujedno slabi poverenje i podrška građana tim merama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)