NASTAVLJENO SUĐENJE BELIVUKOVOJ I MILJKOVIĆEVOJ KRIMINALNOJ GRUPI: DNK Milana LJepoje u autu Vlade Draganića

Z. Uskoković

13. 02. 2024. u 17:59

U NASTAVKU suđenja organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u najvećoj sudnici Specijalnog suda u Beogradu danas je nastavljeno sa prikazivanjem materijalnih dokaza prikupljenih tajnim praćenjem i prisluškivanjem okrivljenih.

НАСТАВЉЕНО СУЂЕЊЕ БЕЛИВУКОВОЈ И МИЉКОВИЋЕВОЈ КРИМИНАЛНОЈ ГРУПИ:  ДНК Милана Љепоје у ауту Владе Драганића

Foto M. Anđela

 Tako je, pored ostalog, javnost saznala i da su u automobilu "opel astra", koji je u kritično vreme koristio optuženi Valde Draganić, pronađeni biološki tragovi jedne od žrtava - Milana Ljepoje!

Tokom današnjeg glavnog pretresa prikazana je i putanja Draganovićevog kretanja u nekoliko dana i to od stana u Ulici Živka Davidovića na Zvezdari,u kojoj je kao i Belivuk imao stan, do kuće smrti u Ritopeku, koja je u njegovom vlasništvu.

Tužilac za organizovnai kriminal Saša Ivanić objasnio je da su dokazi koji su izvedeni prikupljeni tajnom pratnjom i snimanjem Draganića:

- Tajno praćenje i snimanje je pokazano da je on korisnik "opel astre", zatim da odlazi u Livadice, a u kolima su nađeni biološki tragovi pokojnog Milana Ljepoje.

Ovaj Nišlija je, prema navodima optužnice, namamljen je a potom ubijen u kući u Ritopeku 9. decembra 2020.

Pred početak nastavka izvođenja pisanih dokaza i tajno snimljenih telefonskih razgovora, tužilac Ivanić pozvao je sudsko veće da preispita svoju jučerašnju odluku da se izdvoje iz dokaza delovi razgovora optuženog Marka Andrića iz Niša, jer su, navodno, snimljeni u stanu, što po zakonu ne može da se koristi.

- Ne znamo na osnovu čega je utvrđeno da su ti razgovori sa Marijom Stoiljković Makom nastali baš u stanu - naveo je tužilac i dodao da, ukoliko veće i dalje smatra da je reč o stanu, tužilaštvo želi da ukaže da je okrivljeni Andrić neprijavljeno boravio u njemu.

Prema rečima tužioca Ivanića, taj stan je Andrić koristio za vršenje krivičnih dela, a ne za stanovanje:

- Iz izveštaja policije proizilazi da je u njemu pronađen pištolj, municija, vaga za precizno merenje sa tragovima droge. Iz ovoga proizilazi da ga koristio za dogovaranje i vršenje krivičnih dela.

Tokom današnjeg dana pušteni su i snimci razgovora nastali u nekim objektima u Tršiću, gde su, prema optužnici, Belivuk i Nebojša Janković uvežbavali pucanje. Pored ostalog, moglo je da se čuje da je Belivuka jako interesovalo sa kojim mecima iz puške može da se ubije čovek, ako mu se puca u glavu i sa koje razdaljine. Optuženi su, međutim, odbili da se izjasne da li su to njihovi glasovi ili ne.

U jednom trenutku se čuje Belivuk kako kaže i da ima češku zbrojavku. Tokom razgovora čuje se, kako tvrdi tužilaštvo, Jankovićev glas koji pojašnjava da "možeš sa 150 metara da ubiješ", a neke druge "dijabole ako su čelične, mogu da ubiju čoveka i sa 50 metara".

- A gde guraš dijabole - interesovalo je Belivuka.

- Imaš doboš ovde, repetiraš, povučeš čep... - čuje se Janković kako odgovara i dodaje da kada se puca "

mora u obzir da se uzme vetar". Na njega se nadovezuje Vlada Georgijev ,koji predlaže da vežbaju gađanje tako što će da pucaju u zečeve i fazane.

Suđenje se nastavlja sutra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)