NEGIRAJU DA SU IMALI TELEFONE: Nastavlja se suđenje kriminalnoj grupi Belivuk-Miljković

Z.U.

26. 01. 2024. u 16:15

U Specijalnom sudu u Beogradu je, pregledom pisane dokumentacije, nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

НЕГИРАЈУ ДА СУ ИМАЛИ ТЕЛЕФОНЕ: Наставља се суђење криминалној групи Беливук-Миљковић

Foto N. Skenderija

U sudnici su danas prikazane naredbe suda za pribavljanje telefonske komunikacije iz decembra 2020. godine u odnosu na Belivuka. Prikazana je i naredba  koja se odnosi na kasnije ubijenog Zdravka Radojevića. Jedan od advokata se usprotivio iznošenju ovog dokaza, jer, kako je objasnio,  tada je tužilaštvo prikupljalo dokaze protiv njega zbog sumnje da je izvršio krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i trgovina drogom, što kako je rekao, ukazuje da je oštećeni iz kriminogene sredine i osoba sa dvostrukim svojstvom.

Tužilac Saša Ivanić objasnio je da se u tom trenuktu protiv Radojevića sprovodio pretkrivični postupak i da je reč o zakonito prikupljenom dokazu. U najvećoj sudnici Specijalnog suda prikazana je pisana dokumentacija koja se odnosi na optužene, ali i na njihove žrtve -  Milana Ljepoju, Lazara Vukićevića i Aleksandra Gligorijevića, čiji statusi su na tim naredbama bili "osumnjičeni".

U odnosu na Gligorijevića na naredbi navodi se da je on osumnjičen kao pripadnik Belivukove grupe. Sva trojica su, kako tvrdi tužilaštvo, ubijeni od strane pripadnika ove grupe u kući u Ritopeku tokom 2020. godine.

Inače, posle prikazivanja naredbi o tajnim merama protiv određenih optuženih, gde se pominju i njihovi brojevi telefona, deo njih - Belivuk, Miljković, Miloš i Marko Budimir, Nebojša Janković izašli su za govornicu i rekli da oni nisu koristili brojeve koji su navedeni na tim naredbama i da ne znaju čiji su to brojevi.

Advokat Nenad Aleksić, branilac Vojislava Đorđevića, na početku suđenja zatražio je od suda da se njegovom branjeniku vrati mobilni telefon koji je privremeno oduzet i da se iz dokaza izdvoji zapisnik o njegovom saslušanju iz policije, navodeći da je taj iskaz iznuđen. Javni tužilac za organizovani kriminal Saša Ivanić usprotivio se ovom zahtevu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)