PREDLOŽEN PRITVOR ZA TROJICU OD DEVET OSUMNJIČENIH ZA EKSPLOZIJU U ZEMUNU: Oštećena cev razlog nekontrolisanog širenja gasa

Novosti onlajn

12. 11. 2023. u 12:32

U VIŠEM javnom tužilaštvu u Beogradu saslušano je devet osumnjičenih u vezi sa oštećenjem gasne instalacije u toku izvođenja radova na postavljanju optičkih kablova u Zemunu usled čega je došlo do nekontrolisanog širenja gasa i eksplozije u kući u kojoj je stradao S. Lj, a Biljana Lj. zadobila teške telesne povrede opasne po život.

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ТРОЈИЦУ ОД ДЕВЕТ ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА ЕКСПЛОЗИЈУ У ЗЕМУНУ: Оштећена цев разлог неконтролисаног ширења гаса

Foto: Novosti

Osumnjičeni su na saslušanju izneli svoje odbrane, nakon čega je tužilaštvo predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da odredi pritvor trojici osumnjičenih da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Pritvor je predložen za Lazara D. – direktora firme "Inter comunnications" d.o.o iz Beograda koja je glavni izvođač radova, Aleksandra R. – direktora firme "Oza pe" d.o.o. iz Pećinaca, koja je podizvođač radova i radnika ove firme Krsta K.

Ostalim osumnjičenima je ukinuto zadržavanje i oni će se u daljem toku istrage braniti sa slobode.

Svim osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo Teška dela protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim delom Izazivanje opšte opasnosti.

Pema naredbi o sprovođenju istrage, investitor, preduzeće A1, angažovalo je firmu "Inter comunnications" d.o.o. iz Beograda kao glavnog izvođača radova na postavljanju instalacije za optičke kablove ovog mobilnog operatera, a ova firma je angažovala firmu "Oza pe" iz Pećinaca kao podizvođača, čiji su radnici između 8. i 9. novembra ove godine izvodili radove i tom prilikom oštetili instalacije za transport prirodnog gasa, o čemu nisu obavetstili nadležni organ-preduzeće "Srbija gas".

Zbog propusta u obaveštavanju nadležnih i neblagovremenog i nestručnog saniranja oštećenja, došlo je do nekontrolisanog širenja gasa, što je za posledicu imalo gasnu eksploziju u kući u Ševinoj ulici, u kojoj je stradao S.Lj, a B.Lj. zadobila teške telesne povrede opasne po život. 

(Blic)

BONUS VIDEO: VELIKI BROJ POLICAJACA NA AUTOKOMANDI: Na teren izašle i ekipe hitne pomoći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024