POTVRĐENA PRESUDA ZORANU RADOJČINU: Ostalo 14 godina zatvora za ubistvo Tomaševića u Rakovici

S. J. M.

20. 10. 2023. u 17:26

APELACIONI sud potvrdio je prvostepenu presuduZoranu Radojčinu, kojom je osuđen na 14 godina zatvora za ubistvo Miloša Tomaševića u maju 2022. godine u beogradskom naselju Rakovica i nedozvoljeno nošenje oružja.

ПОТВРЂЕНА ПРЕСУДА ЗОРАНУ РАДОЈЧИНУ: Остало 14 година затвора за убиство Томашевића у Раковици

Foto: Š. M.

Radojčin je oglašen krivim, jer je 30. maja 2022. godine pod dejstvom alkohola od 1,70 promila u krvi, čekao Tomaševića u kući, a nakon ulaska oštećenog ušao je za njim u sobu i iz neposredne blizine iz revolvera ispalio pet projektila. Tomaševiću je tako naneo tri smrtonosne telesne povrede od kojih je on preminuo na licu mesta.

Utvrđeno je da su zbog pijanstva sposobnosti Radojčina da shvati značaj svojih dela i upravlja svojim postupcima bile smanjene do stepena bitnog, jer je upotrebom alkohola neposredno pre, sebe doveo u stanje u kojem nije mogao da shvati značaj svog dela.

On je na suđenju rekao da mu nije žao i da se ne kaje što je ubio Tomaševića, jer ga je on ponižavao, vređao i nije ispoštovao nijedan dogovor kada mu je dao 1,9 miliona lažnih dolara, već ga maksimalno iskoristio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)