NOVOSTI" SAZNAJU - ŠARIĆ OSTAJE BEZ IMOVINE? Novi zahtevi da mu se oduzme vlasništvo nad nekretninama

E. H.

27. 04. 2023. u 07:12

TUŽILAŠTVO za organizovani kriminal podnelo je na Posebnom odeljenju Beogradskog višeg suda dva zahteva za trajno oduzimanje imovine od Darka Šarića, koji je pravnosnažno osuđen na 14 godina zatvora zbog organizovanja kriminalne grupe koja je iz Južne Amerike u zemlje Zapadne Evrope svojevremeno, kako je utvrđeno prošvercovala skoro šest tona kokaina, saznaju "Novosti".

НОВОСТИ САЗНАЈУ - ШАРИЋ ОСТАЈЕ БЕЗ ИМОВИНЕ? Нови захтеви да му се одузме власништво над некретнинама

Foto Z. Jovanović

Prema informacijama koje smo dobili, prvobitni zahtev za trajno oduzimanje imovine sud je tokom 2021. godine odbacio pošto u tom trenutku presuda protiv Pljevljaka i ostalih za pripadnost njegovoj kriminalnoj grupi nije bila pravnosnažna. Ista odluka bila je doneta u odnosu na još neke tada optužene, među kojima su i Rodoljub Radulović, Željko Vujanović, Goran Soković...

Pravnosnažnom presudom Vujanović je osuđen na 13 godina zatvora, Soković na 15, a Radulović na devet godina robije. Pošto je sada doneta konačna presuda stekli su se uslovi za podnošenje novog zahteva za trajno oduzimanje imovine.

Nakon što je 2009. godine pokrenut postupak protiv Šarića i ostalih, usledila je istraga o ispitivanju porekla njihove imovine. Tada je od Šarića, ali i njegovih srodnika privremeno oduzet veliki broj nekretnina, kako u Srbiji tako i u inostrnstvu. Zaplenjeno je nekoliko vila u Vojvodini, stanova u Beogradu, zemljišta, preduzeća.

Kada je 2010. godine prihvaćen zahtev za privremeno oduzimanje imovine, saopšteno je da je njena vrednost skoro pet miliona evra. Osim nekretnina, tada je saopšteno da su blokirani devizni računi i da je navodno na njima bilo oko 150.000 evra.

Pranje para i pokušaj ubistva

PROTIV Darka Šarića trenutno se vodi ponovljen postupak zbog optužbi da je oprao 20 miliona evra zarađenih prodajom narkotika. Svojevremeno je pred Specijalnim sudom zbog ovoga on osuđen na devet godina zatvora, ali je Apelacija ukinula tu presudu i postupak vratila na novo suđenje. Takođe, pred Specijalnim sudom započeo je i novi postupak protiv Pljevljaka zbog optužbi da je tokom boravka u pritvoru organizovao novu kriminalnu grupu, čijim pripadnicima se na teret stavlja niz teških krivičnih dela, među njima i pokušaj ubistva svedoka saradnika Nebojše Joksovića.

Kada je reč o imovini Rodoljuba Radulovića, protiv kojeg je postupak vođen u odsustvu, jer je u bekstvu, na spisku su se našli stan u Beogradu od 380 kvadrata, kao i dve garaže i ostava i perionica. Pored toga, traži se i oduzimanje 45 odsto udela u privrednom društvu "Znak invest DOO Pančevo", koje se sada zove "Invest KDN".

Trajno oduzimanje imovine traži se i od Gorana Sokovića, koji je, kako se tvrdi, pored Šarića jedan od organizatora kriminalne grupe i koji je takođe u bekstvu. Od njega i njegovih srodnika traži se oduzimanje tri stana u Beogradu. Prvi, od njega lično od 75 kvadratnih metara na Voždovcu, drugi na istoj adresi od njegovog brata od 60 kvadrata i

treći od rođake, površine 100 metara kvadratnih na Novom Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)