SA ČEKIĆEM I 26 UBODA NOŽEM USMRTIO STARICU: Za svirepo ubistvo bake Jelice ikonopiscu 35 godina zatvora

J. Ć.

01. 03. 2023. u 17:09

VLADAN Grahovac (29) iz Raške umesto 30, robijaće 35 godina jer je Vrhovni kasacioni sud odbio kao neosnovan zahtev za zaštitu zakonitosti njegovog branioca advokata Predraga Stefanovića protiv pravnosnažne presude Apelacionog suda u Nišu kojom mu je izrečena ovolika kazna zbog teškog ubistva Nišlijke Jelice Tatarovski (82).

СА ЧЕКИЋЕМ И 26 УБОДА НОЖЕМ УСМРТИО СТАРИЦУ: За свирепо убиство баке Јелице иконописцу 35 година затвора

Foto: J. Ćosin/Privatna arhiva

Apelacioni sud je 20. septembra 2022. godine usvojio žalbu javnog tužioca izjavljenu na prvostepenu presudu Višeg suda u Nišu donetu 25. marta iste godine, kojom je Grahovcu zbog svirepog zločina izrečen zatvor od 30 godina i povećao mu kaznu za još pet godina.

Grahovac se tereti da je u noći između 31. avgusta i 1. septembra 2019. godine sa 26 uboda nožem i osam udaraca čekićem brutalno usmrtio staricu u njenom stanu zgradi na Bulevaru dr Zorana Đinđića u Nišu, gde je stanovao ranije kao student medicine, a potom pobegao za Beograd gde je i uhapšen nekoliko dana kasnije.

Advokat Stefanović podneo je vanredni pravni lek na pravnosnažnu presudu Apelacionog suda u Nišu jer je, kako je tada kazao “u petočlanom veću Apelacionog suda koje je odluku donelo, učestvovalo troje sudija koje je u nekoliko navrata odlučivalo o žalbama na rešenje prvostepenog suda o produženju pritvora i tom prilikom se upuštalo u ocenu dokaza u smislu postojanja opravdane sumnje da li je Grahovac učinio delo za koje se tereti”.

Foto Privatna arhiva

Vladan Grahovac
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)