J. Ć.

MARIJA POKUŠALA DA POBEGNE PIJANOM VOZAČU: Suđenje za smrt niške studentkinje

MARIJA POKUŠALA DA POBEGNE PIJANOM VOZAČU: Suđenje za smrt niške studentkinje

Marija Šulović (25), koja je 2021. godine preminula od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći nakon tromesečnog lečenja, pokušala je da izbegne vozilo kojim je u pijanom stanju upravljao Nišlija Igor Stojković (41) i spase se tragedije, ali, nažalost, nije bilo dovoljno vremena. To je pred Višim sudom u četvrtak obrazložio veštak sudske medicine na ročištu.

11. 07. 2024. u 15:32

MLADOJ RODI IZVIDALI RANE: Operisano mladunče povređeno u oluji, predstoji mu dug oporavak

MLADOJ RODI IZVIDALI RANE: Operisano mladunče povređeno u oluji, predstoji mu dug oporavak

NEVREME koje je zadesilo okolinu Niša i Aleksinca, donelo je i mnogo posla volonterima iz organizacije "Zoo planet". Olujni vetrovi koji su zahvatili selo Tešicu, srušili su dva mladunčeta rode iz gnezda starog 25 godina. Jedno je vraćeno roditeljima bez povreda, dok je drugo polomilo nogu pri padu. Volonteri su brzo reagovali i pružili mu neophodnu pomoć, potom je mladunče operisano i sada mu predstoji dug oporavak.

05. 07. 2024. u 17:00

UDARAO SAM JE I PROSUO JOJ JOD PO GLAVI DA BIH SE SPASAO Ispovest Milovana kojeg je svinja ujela za međunožje

"UDARAO SAM JE I PROSUO JOJ JOD PO GLAVI DA BIH SE SPASAO" Ispovest Milovana kojeg je svinja ujela za međunožje

PRIŠAO sam oboru sa jodom u rukama da premažem ranu jednom prasetu. Hteo sam samo da mu sipam na leđa, ali je bežalo pa nisam uspevao. Onda sam ga uhvatio za glavu, a ono je ispustilo krik i krmača me je odmah napala i ugrizla za međunožje. Jednom rukom sam je udario po glavi pokušavajući da se odbranim, a drugom sam joj taj jod prosuo po glavi i tada je malo popustila. Testis mi je bio ne modar, nego potpuno crn, morali su da ga odstrane. Krvario sam mnogo, ali sam uspeo da se odvezem do bolnice. 

03. 07. 2024. u 12:16

PRE TAČNO 25 GODINA: Niš je zasut kasetnim bombama

PRE TAČNO 25 GODINA: Niš je zasut kasetnim bombama

NA današnji dan pre 25 godina, tokom NATO bombardovanja poginulo je 16 osoba, a teže je ranjeno 18 civila. Borbeni avioni Ratnog vazduhoplovstva Kraljevine Holandije bacili su više kontejnera kasetnih bombi koje su pogodile Šumatovačku ulicu, tačnije pijacu, autobusku stanicu i zgradu Banovine.

07. 05. 2024. u 13:15