IZA REŠETAKA 20 MESECI: Potvrđena presuda novosadskom nasilniku - Udarao ženu koja je držala bebu

Lj.P.

30. 11. 2022. u 16:31

VIŠI sud u Novom Sadu potvrdio je prvostepenu presudu kojom je A.G. (23), u Osnovnom sudu osuđen na 20 meseci zatvora zbog nasilja u porodici. On je bio nasilan prema svojoj nevenčanoj supruzi supruzi D.T. (28), a ženu je udarao dok je držala bebu u naručju.

ИЗА РЕШЕТАКА 20 МЕСЕЦИ: Потврђена пресуда новосадском насилнику - Ударао жену која је држала бебу

FOTO:Društvene mreže

Istom presudom, njemu je izrečena i mera zabrane približavanja i komuniciranja sa oštećenom, što znači da mu je zabranjeno da joj se približi na udaljenosti manjoj od 100 metara. Zabranjen mu je pristup u prostorije oko mesta stanovanja i mesta rada oštećene, kao i dalje uznemiravanje i komunikacija sa oštećenom u roku od dve godine od dana pravnosnažnosti presude, s tim da se vreme provedeno u zatvoru ne uračunava u vreme trajanja ove mere.

Na prvostepenu presudu žalili su se Osnovno javno tužilaštvo i branilac okrivljenog, a Viši sud je doneo presudu kojom su žalbe odbijene kao neosnovane.

- U obrazloženju odluke, drugostepeni sud je naveo da je krivični postupak sproveden bez bitnih povreda odredaba krivičnog postupoka, i da je provostepeni sud pravilno i potpuno utvrdio činjenično stanje - kazala je Svjetlana Radovanović, portparol Osnovnog suda. - Posle toga je sud doneo pravilnu i na zakonu zaosnovanu odluku o krivičnoj sankciji.

Osnovno javno tužilaštvo je protiv njega podnelo optužni predlog, kojim mu se na teret stavlja da je 5. juna u Ćirpanovoj 19 primenom nasilja, drskim i bezobzirnim ponašanjem, ugrozio spokojstvo, telesni integritet i duševno stanje svoje vanbračne supruge sa kojom ima zajedničko dete. On je ženi posle kraće verbalne rasprave naneo lake povrede.

Ovaj dvadesetrogodišnjak je tog dana nasrnuo na nevenčanu suprugu D.T. sa kojom se najpre posvađao, a onda se na nesrećnu ženu obrušio pesnicama. Udarao ju je rukama i nogama u predelu glave, a onda je obema rukama hvatao za vrat i davio. Policija ga je uhapsila istog dana posle prijave građana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZORAN MARJANOVIĆ STIGAO U VIŠI SUD U BEOGRADU: Došao u pratnji svojih branilaca, svedoče članovi njegove porodice