U LOKALU IPAK BILO TUČE: Prikazivanjem snimka nastavljeno suđenje osmočlanoj grupi u Novom Sadu

Lj.P.

10. 11. 2022. u 17:19

PRIKAZIVANjEM video-snimka onoga što se dešavalo unutar lokala u Ulici Laze Telečkog u centru Novog Sada, danas je u Višem sudu nastavljeno suđenje osmorici mladića iz Šida, optuženima za tuču 20. februara 2021. u kojoj su Dragoljub Mihajlović iz Vajske i Nikola Šuman iz Čuruga teško, a Mateo Peter lakše povređen.

У ЛОКАЛУ ИПАК БИЛО ТУЧЕ: Приказивањем снимка настављено суђење осмочланој групи у Новом Саду

Foto: Printskrin

Iako su juče ispitani svedoci izjavili da u lokalu nije bilo tuče, na snimku se vidi separe u kom su sedeli mladići iz Šida, sada optuženi, i trojica mladića za stolom, između kojih je došlo do tuče. Dalje se na snimku vidi i kako Lazar Marković, jedan od okrivljenih, pokušava da razdvoji sukobljene strane i spreči tuču.

Na pitanje da li se prepoznaju na snimku, prvooptuženi Bojan Darabašić je rekao da ne može da kaže da li se nalazi na tom snimku, dok su Lazar Marković, Nemanja Božić, Marko Momić, Mihajlo Miljenović, Vladimir Simić, rekli da nije sporno da se vide na snimku, dok su Dejan Nedinić i Bojan Medić izjavili da nisu sigurni da li se i oni vide na video-zapisu nadzorne kamere u lokalu. Sudsko veće je na predlog odbrane okrivljenih prihvatilo da se uradi dopunsko veštačenje snimaka iz unutrašnjosti lokala.

Predočavajući nalaz i mišljenje veštačenja povreda koje su zadobila trojica oštećenih, dr Vladimir Pilija, veštak sudske medicine je izjavio da se ne može utvrditi dužina sečiva kojim je Mihajlovgiću naneta ubodna rana, i da su rane nastale kao posledica dejstva šiljka, velike igle, šila i slično. Mihajlovićeve povrede su, prema rečima ovog veštaka, zbirno okarakterisane kao teške, a zadobio je otvoren prelom donje vilice, nagnječenje levog čeonog dela glave, krvne podlive oba oka i gornje i donje usne, ubodne rane u desno rame i s desne strane grudnog košas i levog sedalnog dela.

Govoreći o povredama Nikole Šumana, dr Pilija je naveo da su one takođe zbirno okvalifikovane kao teške, a zadobio je ubodnu ranu s desne strane grudnog koša s prodorom vazduha, zatim ubodnu ranu desnog slabinskog predela i nagnječenje u predelu desnog lakta. Kada je reč o povredama Pete Matea, dr Pilija je predočio da se može zaključiti da su ubodne rane bile plitke, i da se ne može isključiti mogućnost da ih je zadobio prilikom pada na razbijeno staklo.

SVEDOK UHAPŠEN

 SVEDOK Dragoljub Čestić, koga je na današnji glavni pretres trebalo prinudno da dovede policija iz Rume, jer se nije odazivao na sudski poziv, ni danas nije svedočio. Kako je obrazložila sudija Josifović, policija iz Rume je obavestila sud da je on juče uhapšen po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, zbog sumnje da je učestvovao u kriminalnoj grupi osumnjičenoj za krijumčarenje ljudi.

Predlog branilaca optuženih Darabašića, Božića i Markovića da im se ukine pritvor ili zameni blažom merom, zabranom napuštanja stana uz elektronski nadzor, sudsko veće je odbilo.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)