KAO ROBA GA DRŽALI SKORO TRI GODINE: Tužilaštvo traži kaznu zatvora od 12 godina za mučenje niškog kardiologa

J. ĆOSIN

08. 11. 2022. u 13:24

DOKAZANI su svi elementi krivičnog dela, da su sa umišljajem više od dve godine u cilju eksploatacije držali u ropstvu uglednog niškog kardiologa Jozef G. kojeg su primorali da napusti porodičnu kuću i tri godine živi na ulici i spava po parkovima, konstantno ga omalovažavajući, a uz pretnje i batine prisvajajući sva njegova mesečna primanja.

КАО РОБА ГА ДРЖАЛИ СКОРО ТРИ ГОДИНЕ: Тужилаштво тражи казну затвора од 12 година за мучење нишког кардиолога

Foto: Printscreen

Više javno tužilaštvo u Nišu zatražilo je za Nišliju Nebojšu Nikolova (48) i njegovu nevenčanu suprugu (32) Draganu Petrović (32), koji su u ropskom odnosu držali uglednog niškog kardiologa Jozefa G., kaznu zatvora u trajanju od 12 godina.

Na osnovu izvedenih dokaza nesumnjivo je dokazano da su okrivljeni počinili krivično delo u vreme mesto i način kako je opisano u optužnici.

Dokazani su svi elementi krivičnog dela, da su sa umišljajem više od dve godine u cilju eksploatacije držali u ropstvu uglednog niškog kardiologa Jozef G., kojeg su primorali da napusti porodičnu kuću i tri godine živi na ulici i spava po parkovima, konstantno ga omalovažavajući, a uz pretnje i batine prisvajajući sva njegova mesečna primanja.

Navode su potvrdili tokom sudskog postupka njegova supruga i ćerka.

- Njegova supruga posvedočila je da je poslednjih godina retko dolazio kući, da je bio prljav i iznemogao kada je svraćao, garderoba mu je bila pocepana i prljava, da nisu znali kuda odlazi, ali da su im ljudi pričali da ga viđaju sa Nebojšom i jednom plavom ženom - istakla je javni tužilac Irena Radivojević.

Nakon odlaska u penziju on je potpuno napustio porodičnu kuću i dolazio je samo jednom u mesec dana da se okupa. Oni su uhapšeni u martu prošle godine. Sumnja se da je doktor torturu trpeo i mnogo duže od dve godine, a u strahu od mučitelja, koji su pretili da će mu mučki ubiti ćerke i suprugu, postupao je po njihovim naredbama.

Odbrana oštećenog je saglasna sa tužilaštvom da se par oglasi krivim i osudi na najmanje 12 godina zatvora. Odbrana okrivljenih međutim nije se sa tim složila.

- Tvrdnje koje je iznelo tužilaštvo nisu dokazane, jer se nije čula i druga strana - rekao je branilac okrivljenih, misleći na to što oštećeni nije ispitan pred sudom jer psihički nije bio u stanju da svedoči. - Tužilaštvo nije pružilo dokaze kojima se na nesumnjiv način utvrđuje da su ovde optuženi izvršili krivično delo koje im se optužnicom stavlja na teret.

On ističe da njegovom klijentu nije omogućeno pravo na pravično suđenje i da odbrani nije data mogućnost da se u toku postupka sasluša oštećeni, te da su od strane tužilaštva selektivno korišćeni dokazi. Iz svih ovih razloga predlaže da sud odbije optužbu i Nikolova oslobodi optužbe, a isto je zatražio i branilac okrivljene Dragane.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)