HARMONIKAŠEV SIN DOVEDEN IZ PRITVORA: Suđenje Aleksandru Selimoviću, optuženom za prebijanje Ferata Asanovića

J. Ć.

01. 11. 2022. u 07:51

PRED Višim sudom u Nišu nastavljeno je suđenje Aleksandru Selimoviću (35) iz Niša, koji se tereti da je 3. maja pretukao harmonikaša Ferata Asanovića (68), koji je od zadobijenih povreda preminuo dan kasnije u bolnici.

ХАРМОНИКАШЕВ СИН ДОВЕДЕН ИЗ ПРИТВОРА: Суђење Александру Селимовићу, оптуженом за пребијање Ферата Асановића

Pretres za smrt Asanovića vodi se pred Višim sudom u Nišu, Foto J. Ćosin/ Privatna arhiva

Na teret mu se stavlja krivično delo nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom.

Feratov sin Marjan Asanović se pridružio krivičnom gonjenju i istakao imovinskopravni zahtev, što su takođe posredstvom svog punomoćnika učinili i njegov polubrat Dragan i Feratova sestra Zumbula Asanović.

- Za očevu smrt sam saznao od nadzornika u Kazneno-popravnom zavodu, jer sam tada bio u pritvoru. Rekli su mi da je pretučen i da mu je harmonika potpuno polomljena. Dozvoljeno mi je da odem na njegovu sahranu, najtužnije mi je bilo kada sam na grobu video njegovu slomljenu harmoniku. Čoveka koji mi je usmrtio oca ne poznajem, niti znam zašto je to uradio - rekao je Asanović, koji je na sud u svojstvu oštećenog doveden iz pritvora.

Selimović je na prethodnom glavnom pretresu negirao krivicu. Tvrdio je da je Asanovića samo išamarao braneći konobaricu, a za harmonikaševu smrt optužio je osoblje kafane koje, kako je isticao, nije na vreme pozvalo Hitnu pomoć, zbog čega je ovaj, navodno, kasno zbrinut.

Tužilaštvo navodi da je Selimović zahtevao od Ferata da mu svira i da mu peva, što je muzičar i učinio. Kada se umorio i hteo da krene kući, Asanović mu je, tvrdi se, razbio harmoniku i brutalno ga pretukao.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)