ODBRANA TRAŽI SPORAZUM O PRIZNANJU KRIVICE: U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici, odložen glavni pretres dilerima droge, odluka posle veštačenja

S. KOSTIĆ

10. 03. 2022. u 22:12

U VIŠEM sudu u Sremskoj Mitrovici, odložen je glavni pretres na kojem je trebalo da počne suđenje Nikoli Seniću (46) iz Vrdnika i Milanu Božiću (32) iz Novog Sada, zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

ОДБРАНА ТРАЖИ СПОРАЗУМ О ПРИЗНАЊУ КРИВИЦЕ: У Вишем суду у Сремској Митровици, одложен главни претрес дилерима дроге, одлука после вештачења

Foto: S. K.

Kod Senića je prilikom hapšenja pronađen i pištolj sa četiri metka i još 52 metka različitog kalibra, pa mu se na teret stavlja i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Pre početka glavnog pretresa branilac okrivljenog Senića, Miloš Stokić zatražio je radi zaštite privatnosti optuženih, da se iskuči javnost, dok je advokat Lazar Plužarević tražio da se samo iskuči prisutni novinar ''Novosti'', ali sudsko veće odbilo je ovaj predlog.

Nakon što je bio odbačen ovaj predlog, advokat Stokić istakao je da Senić, koji se nalazi u pritvoru već 11 meseci, ima ozbiljnih zdravstvenih problema, te da je za vreme boravka u pritvoru smršao oko 50 kilograma, da ima psihofizičke smetnje i da nije u mogućnosti da iznosi odbranu, odnosno smatra da nije u stanju da prati tok glavnog pretresa. On je naveo da su ujutru VJT predali predlog za zaključenje sporazuma o priznanju krivice Senića, da bi nakon toga mogao adekvatno da se leči.

- Osećam se loše, išao sam kod lekara i rečeno mi je da imam kandidu. Vrti mi se u glavi i ne mogu da pratim tok suđenja- odgovorio je okrivljeni Senić na pitanje sudije Miodraga Rosića da li može da prati suđenje.

Senićeva odbrana zatražila je i ukidanje pritvora, te da mu se izrekne blaža mera zabrane napuštanja stana, sa kojim se nije složio zamenik VJT i naveo da bi eventualnim boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi ovo krivično delo.

- Istina je da Senić do sada nije kažnjavan iz ove oblasti za koje ga sada tužilaštvo tereti, ali je do sada više puta kažnjavan i to zbog krivičnog dela silovanja, oštećenje tuđih prava, nasilničkog ponašanja i protiv bezbednosti javnog saobraćaja.- naveo je zamenik VJT.

Sudsko veće donelo je odluku da se odloži glavni pretres, kako bi se Seniću uradilo neuropsihijatrijsko veštačenje i utvrdilo da li je sposoban da prati tok suđenja. Predlog za ukidanje pritvora je odbijen, dok se Božić brani sa slobode.

Krajem aprila prošle godine u okviru akcije ''Gnev'', policija je zaplenila 432,2 grama kokaina i uhapisla Senića i Božića, kod kojih je prilikom pretresa stanova i u jednom skrovištu kod Vrdnika pronašla kokain, 13 špriceva i 30 plastičnih flaša isunjenih tečnošću za koju se sumnja da je opojana droga.

Imali i policijske legitimacije

Prilikom pretresa pronađen je i novac od 131.000 dinara i 4.160 evra za koji se sumnja da potiče od prodaje opojnih droga, digitalna vagica, četiri mobilna telefona i dve legitimacije udruženja policajaca veterana i policijskog sindikata.

BONUS VIDEO - SRPSKA POLICIJA U MEĐUNARODNOJ AKCIJI: Zaplenjeno 2,6 tona kokaina, uhapšena 61 osoba u osam država

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)