OPSADNO STANJE ISPRED SPECIJALNOG SUDA: Pripadnike Belivukove grupe privode u sud uz jake mere obezbeđenja (FOTO)

Tanjug

08. 03. 2022. u 14:02 >> 14:37

UZ jake mere obezbeđenja sudske straže i Žandarmerije pripadnici grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića sprovode se maricama u Specijalni sud u Beogradu, gde treba da im se održi pripremno ročište pred suđenje za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

ОПСАДНО СТАЊЕ ИСПРЕД СПЕЦИЈАЛНОГ СУДА: Припаднике Беливукове групе приводе у суд уз јаке мере обезбеђења (ФОТО)

Foto: N. Skenderija

Ispred suda su pripadnici Žandarmerije sa dugim cevima, i veliki broj medijskih ekipa, koje, međutim, neće moći da prate ovo ročište jer je zatvoreno za javnost.

Prema nezvaničnim informacijama, Belivuk i Miljković nisu transportovani jer su oni u pritvoru u zgradi Specijalnog suda.

Pripremno ročište je zatvoreno za javnost i njemu mogu da prisustvuju samo optuženi, njihovi branioci, punomoćnici optuženih, postupajući tužilac i sudsko veće.

Na ovom ročištu, koje je zakazano i za četvrtak i petak, optuženi će se kratko izjasniti o krivici, odnosno da li priznaju ili negiraju krivična dela za koja se terete, a potom će tužilaštvo i odbrana predlagati svoje dokaze koji će se izvoditi tokom suđenja.

Nakon što se okonča pripremno ročište, sud će zakazati glavni pretres (suđenje) koje će biti javno, a optuženi će moći detaljno da izlože svoje odbrane.

Osim 25 pritvorenih, na optužnici se nalazi još pet osoba, od kojih su dve u kućnom pritvoru, a četvorica su odlučila da tužilaštvu otkriju detalje izvršenja krivičnih dela, od kojih su dvojica dobila status - svedoka okrivljenih.

BONUS VIDEO - Darko Šarić stigao u Specijalni sud

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!