NISAM PRIJAVLJIVALA SUKOBE MEĐU BRAĆOM POLICIJI! Supruga ubijenog Žareta na suđenju Radoslavu Murgaškom

Lj. P.

25. 11. 2021. u 21:30

U NASTAVKU suđenja u Višem sudu u Novom Sadu, Radoslavu Murgaškom (49), optuženom da je 12. juna prošle godine hicima iz pištolja u dvorištu porodične kuće u novosadskom naselju Klisa, usmrtio tri godine mlađeg rođenog brata Žareta, u četvrtak je kao svedok saslušana Valentina Murgaški, supruga sada pokojnog Žareta.

НИСАМ ПРИЈАВЉИВАЛА СУКОБЕ МЕЂУ БРАЋОМ ПОЛИЦИЈИ! Супруга убијеног Жарета на суђењу Радославу Мургашком

Foto Z. Grumić

Navodeći da ostaje pri onome što je ranije izjavila u tužilaštvu, ona je odgovarajući na pitanje sudije Vidoja Mitrića da li je zbog navodnih ranijih sukoba među braćom, zvala policiju, kazala je da nije.

- Nisam prijavljivala policiji da se ukućani ne bi uznemiravali, ali i govorilo se šta će reći mama i komšije kada vide policiju pred kućom – kazala je ona.

Naredno ročište je zakazano za 17. februar 2022. godine kada će svedočiti Dragica Murgaški, majka optuženog Radoslava i ubijenog Žareta. Ona je, kako se juče čulo u sudnici, nepokretna zbog šloga, ali je svesna i komunikativna, mada pije određene terapije.

Na početku suđenja, Radoslav je je izjavio da se kaje zbog svega i da će do kraja života žaliti za bratom, ali da se ne seća ničega, i da mu je sve mračno iz tog perioda. Još je dodao da je pucao u brata, ali ne sa ciljem da ga ubije i da su njih dvojica više od 20 godina imali međusobnih problema.

Da su braća često imale razmirice, posvedočila su i Radoslavljeva deca, koji su rekli da su, od kako znaju za sebe, odnosi između njihovog oca i sada pokojnog strica, bili loši, ali da pravi razlog tome ne znaju. Po njihovoj priči, i pored toga, njih dvoje su stricem Žaretom bili u dobrim odnosima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju