NOŽEM TEŠKO POVREDIO ROĐAKA: Nišliji Saši Zdravkoviću pet godina zatvora

J. Ć.

24. 11. 2021. u 12:44

VIŠI sud osudio je danas Nišliju Sašu Zdravkovića (57) na pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva 16. septembra 2019. godine, kada je nožem teško povredio rođaka Dobrivoja Nikolića.

НОЖЕМ ТЕШКО ПОВРЕДИО РОЂАКА: Нишлији Саши Здравковићу пет година затвора

Foto Arhiva

Kako je navelo tužilaštvo, Zdravković je pokušao da liši života Dobrivoja na taj način što ga je udario motkom po glavi, a zatim ga je nožem, koji je ispao iz Nikolićeve ruke, ubo više puta. Dobrivoje je uboden u predelu stomaka, grudnog koša i zadnje strane butine leve noge, te mu je tako naneta zbirno teška telesna povreda opasna po život.

Zdravković se na sudu branio da se goloruk suprostavio komšiji koju mu je i rođak, te da nije imao nameru da ga povredi već da spasi svoj život. Objasnio je da je do obračuna došlo u njegovom dvorištu koje Nikolić decenijama bespravno koristi.

- Prošao je kroz improvizovani prolaz koji je napravio u ogradi i zaleteo se na mene sa nožem u desnoj i metalnom šipkom u levoj ruci. Povlačio sam se svestan da mi je život u pitanju, ali je on uspeo da me poseče po obrazu ispod levog oka. Uhvatio sam ga za ruke, rvali smo se, ne znam tačno kako je Dobrivoje izboden. Mislim da se to desilo dok smo se okretali i rvali. Uspeo sam da dohvatim natruli štap koji on koristi da tera stoku, i njime sam ga udario pa je ispustio nož. Zatim sam mu tim štapom zadao dva udarca po glavi, usled čega je drvo puklo. On je počeo da doziva brata i sina i da traži pištolj da nas pobije… Uplašio sam se, moj otac je uzeo nož kako bi sprečio da se sukob nastavi i svi smo kolima otišli iz sela – opisao je Zdravković obračun.

BONUS VIDEO: NOVOSTI NA MESTU EKSPLOZIJE: Izjave spasilačke ekipe

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ROLAN GAROS UVEO VELIKU PROMENU: Novak Đoković je oduševljen!