DAVOR I DALJE TERETI LJUBAVNICU: Uskoro završetak sudskog procesa za četvorostruko ubistvo u Jabukovcu, koje je pre dve godine šokiralo Srbiju

S. M. Jovanović

08. 11. 2021. u 10:00

U Višem sudu u Zaječaru, nakon pripremnog ročišta, saslušavanjem okrivljenih i svedoka počelo je suđenje Davoru Perniću (36) iz Jabukovca i Maji Bađikić (27) iz Dupljana koji su optuženi zbog ubistva Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre LJubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53) u zaseoku Velja Vratne u Jabukovcu pre nešto više od dve godine.

ДАВОР И ДАЉЕ ТЕРЕТИ ЉУБАВНИЦУ: Ускоро завршетак судског процеса за четвороструко убиство у Јабуковцу, које је пре две године шокирало Србију

Kuća Kazimirovića u Jabukovcu i Maja Bađikić

Kako "Novosti" saznaju, sudski proces za monstruozno ubistvo Raje Kazimirovića i njegovih najmilijih vrlo brzo bi mogao da dobije svoj epilog i da bude okončan do kraja ove godine.

- Biće ponovljen poziv svedocima koji se nisu odazvali ročištu i očekuje se da bude okončan sudski proces i da krajem godine budu date završne reči - saznajemo u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu, koje će tražiti maksimalnu kaznu, koja je u trenutku izvršenja ovog krivičnog dela iznosila 40 godina zatvora.

Suđenje koje je počelo dve godine nakon zločina i nakon nekoliko vraćanja na doradu optužnice, koju je tek u septembru ove godine potvrdio Apelacioni sud u Nišu, odvija se u Višem sudu u Zaječaru s obzirom na to da su u Višem sudu u Negotinu sve sudije postupale po ovom predmetu.

I Davor, koji je mesec dana posle hapšenja promenio iskaz i označio Maju kao svoju saučesnicu, ponovo je na suđenju potvrdio svoj iskaz tvrdeći da mu je pomagala u zločinu, da je i ona pucala u žrtve i da je "tipovala" Raju kao čoveka punog para.

Raja je, inače, važio kao skroman i povučen čovek koji je sa majkom živeo na salašu izvan Jabukovca, bez struje. Nije verovao u banke, pa je novac, znalo se, čuvao u slamarici. Međutim, Pernić ga nije našao. Nakon zločina u premetačini kuće pokupio je tek oko 500 evra, ali mu je promakla torba sa oko 10.000 evra koju je kasnije pronašao u podrumu Rajin sin Nenad i predao policiji.

Maja, koja se brani sa slobode i uredno dolazi na suđenje, na ročištu je negirala da je umešana u ubistvo Raje Kazimirovića i njegovih najmilijih. Ova žena, udata u Jabukovcu, koja je priznala u istrazi vezu sa Pernićem, tvrdeći da ju je na nju ovaj muškarac pretnjama prinudio, tereti se za saučesništvo u ovom monstruoznom zločinu.

Od početka istrage Maja uporno tvrdi da nije učestvovala u zločinu navodeći da je u vreme ubistva, prvobitno datiranog na 7. avgust 2019, pa na period od 7. do 9. avgusta, boravila na slavi kod svojih roditelja u Dupljanu.

Foto arhiva

Sa zločinom je povezuje opušak cigarete pronađen skoro pola godine nakon ubistva i iskaz Davora Pernića. Baš zbog toga će biti saslušani i veštaci.

DNK analize oružja, koje su obavili stručnjaci Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra MUP, međutim, pokazali su da ni na oružju, ni na municiji nema Majinog DNK profila.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)