USMRTIO PETORICU, A NE DOLAZI NA SUĐENJE: Sud u Nišu zatražio da vozača Gorana Blagojevića na naredno ročište dovede policija

J. ĆOSIN

28. 09. 2021. u 21:02

GORAN Blagojević (47) iz Kraljeva, kome se pred Osnovnim sudom u Nišu sudi za nesreću u kojoj su poginula petorica radnika, drugi put za redom se nije pojavio na glavnom pretresu, pa će ga na sledeće ročište dovesti policija.

УСМРТИО ПЕТОРИЦУ, А НЕ ДОЛАЗИ НА СУЂЕЊЕ: Суд у Нишу затражио да возача Горана Благојевића на наредно рочиште доведе полиција

Foto: J.Ćosin

Vozač kamiona, koji je 29. novembra 2019. godine, na auto-putu Beograd - Niš naleteo na kombi koji je prevozio radnike, prethodno odsustvo opravdao je zaboravnošću, a zbog čega ponovo nije došao nije umeo da objasni ni njegov branilac advokat Danilo Nikolić.

- Zaista ne znam o čemu je reč, pretpostavljam da je imao neki problem, da bi mi javio. Međutim, uopšte nije kontaktirao sa mnom, pa molim sud da glavni pretres odloži - rekao je Nikolić.

Sudija Valentina Miladinović Pešić, nakon što je ustanovila da je Blagojević uredno pozvan, naložila je njegovo dovođenje. Takođe, upozorila je advokata Nikolića da će se, ukoliko njegov klijent ponovo ne bude došao na sud, primeniti i teže mere za obezbeđenje njegovog prisustva.

Blagojević je šleperom naleteo na kombi koji je zbog kvara stajao u zaustavnoj traci. Povredama su odmah podlegli zet i šurak, Kragujevčani Ljubiša Jovanović (40) i Srđan Jovanović (34) kao i 19-godišnji Žikica Veličković, čiji je otac Igor (45) tom prilikom lakše povređen. U bolnici su preminuli vozač kombija Dejan Ristić (34) kao i Boris Stanojević (32). Stefan Velić (20) i Milan Mihajlović (29) su teško povređeni, dok su lakše povrede zadobili Milanov otac, pedesettrogodišni Boško, Goran Nikolić (41) i Miroslav Stojković (35). Nesrećne ljude angažovala je beogradska firma "Telefonkabl" da u Leskovcu postavljaju telefonske kablove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna