OSUĐEN NEĐELJKO ĐUROVIĆ: Ubici Miloša Mileusnića 30 godina zatvora

Novosti online

14. 09. 2021. u 11:26 >> 13:33

VIŠI sud u Beogradu osudio je danas Neđeljka Đurovića (31) na 30 godina zatvora za ubistvo studenta Miloša Mileusnića (24) 27. januara 2019. godine ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu.

ОСУЂЕН НЕЂЕЉКО ЂУРОВИЋ: Убици Милоша Милеуснића 30 година затвора

Foto: Z. Jovanović

Sud je na osnovu priloženih bioloških tragova, snimaka sa kamera, izjava svedoka i ostalih dokaza utvrdio da je Đurović 27. januara izašao sa nožem u ruci iz svoje kuće, naleteo na Mileusnića i izbo ga oko 5.50 zbog čega ga je osudio za krivično delo teško ubistvo na podmukao način.

Đuroviću je ovom presudom produžen pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne, po pravosnažnosti presude.

Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbe.

Tužilaštvo je tražilo da optuženi bude osuđen na maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina, dok je Đurović od početka suđenja negirao da je on osoba koja je na smrt Mileusnića izbola nožem u ranim jutarnjim časovima 27. januara.

On je uhapšen ubrzo nakon zločina i od tada je u pritvoru.

Pred izricanje presude prijatelji ubijenog Miloša, među kojima je i njegov cimer Filip, okupili su se ispred sedišta Višeg suda u Beogradu, da sačekaju presudu.

Većina njih nosila je iste majice, na kojima je poruka: "Samo da si nasmejan, takvog te pamtim", a doneli su i transparent na kom piše "Pravda za Miloša".

Izricanju presude prisustvovao je i otac ubijenog mladića, obučen skroz u crno, Goran Mileusnić.

Prema pisanju medija, Đurović je iz imućne porodice iz Požarevca, ali godinama živi u Beogradu, gde su mu roditelji kupili stan.

Mileusnić je bio student iz Čačka, koji je od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)