PIKASO DOBIO DECENIJU I PO: Dušanu Murgaškom potvrđena kazna, pokušao da ubije servirku u KC Vojvodine

LJ. P.

22. 07. 2021. u 20:04

APELACIONI sud u Novom Sadu potvrdio je presudu Višeg suda u tom gradu, kojom je Dušan Murgaški (61) zvani Pikaso, osuđen na jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora.

ПИКАСO ДОБИО ДЕЦЕНИЈУ И ПО: Душану Мургашком потврђена казна, покушао да убије сервирку у КЦ Војводине

Foto: N.Karlić

Ovaj višestruki povratnik je za nanošenje teških povreda rođaku Miroslavu Sačeku dobio tri godine zatvora, za ugrožavanje sigurnosti je osuđen na šest meseci, dok mu je za pokušaj ubistva Marijane Čobanski, servirke u Centru za rehabilitaciju Kliničkog centra Vojvodine izrečeno 12 godina zatvora.

Prema optužnici, Murgaški, koji je iz zatvora izašao 30. novembra 2018. godine, ubrzo potom, odnosno 9. februara 2019. napao je Sačeka, sa kojim je prethodno pio alkohol, udario ga kleštima "papagajkama", rukama i nogama, i pretio nožem da će ga ubiti.

Sutradan, odnosno 10. februara, posle trežnjenja u Urgentnom centru, nožem je nasrnuo na servirku u toj zdravstvenoj ustanovi. Ženu je uhvatio za kosu i zamahnuo nožem da je ubode u vrat. Pokušavajući da se odbrani od napadača, servirka se rvala sa njim, pa su se zajedno skotrljali niz stepenice. Naneo joj je posekotine po rukama i šakama. Ona je dozivala pomoć, a on se sakrio u lift za transport hrane, gde je i pronađen.

Murgaški, koji je zbog raznih krivičnih dela osuđivan osam puta i iza rešetak proveo 38 godina, na suđenju nije mogao da objasni zašto ih je počinio, tvrdeći da se ne seća da je nožem nasrnuo na servirku u bolnici. Još je kazao da nije imao nameru da je ubije.

TRAŽIO EKSPERIMENT

OPOVRGAVAJUĆI nalaz i mišljenje veštaka neuropsihijatra da bi posle popijene dve litre alkohola, litre piva i šest "bensedina", što je tvrdio, bio u komatoznom stanju, Murgaški je tokom suđenja tražio da bude podvrgnut eksperimentu.

- Garantujem sto odsto da sam popio tu količnu alkohola i lekova - ubeđivao je Murgaški sudiju, dodajući da mogu da se klade u šta god hoće. - Spreman sam da se podvrgnem eksperimentu da bih to dokazao!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)