TROJICI ŠIĐANA PRODUŽEN PRITVOR: Poastupak za pokušaj ubistva i incident u Ulici Laze Telečkog u Novom Sadu, 20. februara

LJ. P.

20. 07. 2021. u 20:52

TROJICI od osmorice mladića iz Šida optuženih za tuču, koja se desila zimus u centru Novog Sada, u kojoj su D. M. iz Vajske i N. Š. iz Čuruga teško, a M. P. lakše povređen, ponovo je produžen pritvor.

ТРОЈИЦИ ШИЂАНА ПРОДУЖЕН ПРИТВОР: Поаступак за покушај убиства и инцидент у Улици Лазе Телечког у Новом Саду, 20. фебруара

Snimak tuče zabeležile sigurnosne kamere

Iza rešetaka ostaće B. D., L. M. i N. B., protiv kojih je Više javno tužilaštvo podiglo optužnicu zbog opravdane sumnje da su počinili pokušaj ubistva.

Petorici je u međuvremenu ukinut pritvor, jer su saslušani svedoci, pa se sa slobode u daljem postupku brane V. S., M. M., D. N., M. M. i B. M., koji se terete da su u grupi počinili nasilničko ponašanje.

Okrivljenima se, kako su naveli u Višem javnom tužilaštvu, na teret stavlja da su 20. februara u Novom Sadu, u Ulici Laze Telečkog, ispred ugostiteljskog objekta "Lazin sokak" u grupi zlostavljali i bili nasilni prema više oštećenih.

- Izazivanjem tuče i bezobzirnim ponašanjem značajnije su ugrozili spokojstvo građana i teže remetili javni red i mir - naveli su u Višem javnom tužilaštvu. - U ovom događaju je teško povređen oštećeni D. M., koga su pokušali da ubiju okrivljeni L. M., B. D. i N. B., dok je okrivljeni B. D. pokušao da ubije oštećene D. M, N. Š. i P. M., zadajući im oštrim predmetom ubodne rane.

Nemili događaj su zabeležile kamere video-nadzora, snimak se ubrzo pojavio na društvenim mrežama, a na njemu se vidi kako nekoliko mladića napada momke koji izlaze iz lokala. Jedan od napadnutih je dobio teške udarce, mladića su udarali pesnicama, a jedan ga je borilačkim zahvatom oborio na zemlju. Dok je nepomično ležao, šutirali su ga u glavu i po telu, a na kraju mu prilazi jedan od napadača i skače mu na glavu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)