DECU SPUŠTALI VATROGASCI: Iz požara u Ulici Stevana Hristića 25 u Novom Sadu spasene 24 osobe, hospitalizovano pet stanara

Lj. P.

08. 05. 2021. u 19:54

U ZGRADI sa brojem 25 u Ulici Stevana Hristića u Novom Sadu, u subotu je nešto pre 12 sati, iz još neutvrđenih razloga izbio požar, a brzom akcijom spasavanja, uz pomoć automehaničkih lestvi, vatrogasci-spasioci su spasli šest osoba, među kojima je troje dece, dok je kroz stepenište spaseno ukupno 18 osoba, među kojima je, takođe, troje dece. U intervenciji je učestvovalo 16 vatrogasaca-spasilaca sa pet vatrogasnih vozila.

ДЕЦУ СПУШТАЛИ ВАТРОГАСЦИ: Из пожара у Улици Стевана Христића 25 у Новом Саду спасене 24 особе, хоспитализовано пет станара

Foto Lj. P.

Vatra je buknula u stanu u prizemlju i pretvorila ga u zgarište, a njegov vlasnik u tom trenutku nije bio unutra. Plamen se brzo širio, a gust crn dim je ubrzo ispunio čitavu zgradu, te su stanari otvarali prozore kako bi došli do vazduha.

- Vraćala sam se iz radnje kada sam videla da iz zgrade izlazi dim - vidno potresena ispričala nam je Tatjana Cvetković, čije je dete bilo u stanu na četvrtom spratu sa ocem. - Kuljao je dim sa trećeg i mislila sam da je tu požar, a mladić iz stana na tom spratu je bio na prozoru i vikao da ne može više. Uspeo je da kroz prozor baci psa, koga sam uhvatila, a onda je i on kasnije nekako uspeo da se spase i izađe napolje. Moje dete i muža su izveli vatrogasci, stavivši im prethodno masku na lice.

Pojedini stanari sa kojima smo razgovarali, još u šoku zbog preživljenog, kažu da su svi stanovi zagaravljeni, ali ističu da je najvažnije da u požaru niko nije nastradao.

Zbog čega je došlo do požara, još nikome nije poznato, osim da je vatra krenula iz stana na prvom spratu s leve strane od ulaza. U tom stanu, kako vele, već izvesno vreme nema struje, te im nije jasno šta bi mogao da bude uzrok.

Foto Lj. P.

- Taj čovek tu živi sam, i koliko mi je poznato imao je nekoliko mačaka - kaže stariji čovek. - Osim pokućstva, tu je navodno bilo i nekih drugih stvari, priča se da se bavio i popravkom bicikala.

Služba hitne pomoći je, kako je za "Novosti" rekao dr Zoran Krulj, portparol ove zdravstvene ustanove, poziv primila u 11 sati i 21 minut, a na teren su izašle tri urgentne medicinske ekipe.

Posle zbrinjavanja na licu mesta, muškarac star 19 godina i žena od 70 godina su posle ukazane lekarske pomoći prevezeni u Institut za plućne bolesti jer su se nagutali dima. Beba rođena 2020. godine se majkom je posle zbrinjavanja prevezena u Dečju bolnicu radi dalje dijagnostike, a devojčica stara devet godina je zbog opekotina zbrinuta takođe u Dečjoj bolnici. Žena stara 68 godina, takođe sa opekotinama, prevezena je na odeljenje hirurgije u Klinički centar Vojvodine. Ženska osoba starosti 51 godinu je takođe zbrinuta na licu mesta i dobila je uput da se javi hirurgu u slučaju potrebe.

Na licu mesta su pregledane četiri žene starosti 52, 43, 69 i 89 godina, kao i muškarac star 51 godinu.

Foto Lj. P.

EVAKUACIJA KROZ PROZOR

VATROGASCI su stanare evakuisali i kroz prozore. Tako su iz stana na petom spratu, pomoću lestvi uspeli da spasu majku i trogodišnjeg dečaka, koji zbog gustog dima nisu mogli da izađu iz stana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A POSLE ISTORIJSKE KAZNE ZA HRVATSKU: UEFA počela da lovi ustaše!