PLANIRAO JE BRAK I DECU: U domu porodice Miladinović muk, Miloš iza sebe ostavio bolesnu majku i brata sa posebnim potrebama

J. ĆOSIN

10. 04. 2021. u 09:00

NAKON što je u četvrtak nešto posle 15 sati poginuo Miloš Miladinović (33), u firmi "Put inženjering" u Donjoj Vrežini, iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštavaju da Inspekcija rada ispituje slučaj.

ПЛАНИРАО ЈЕ БРАК И ДЕЦУ: У дому породице Миладиновић мук, Милош иза себе оставио болесну мајку и брата са посебним потребама

Foto Arhiva

Drugi radnik B. T. zadobio je, kažu, povrede i prebačen je u bolnicu, ali iz Univerzitetsko-kliničkog centra još nema informacija u kakvom je stanju.

U porodici Miladinović dan nakon nesreće muk i neverica. Miloš je, kažu, sa 15 godina ostao bez oca koji je preminuo od raka, pa je od tada brinuo o mlađem bratu sa posebnim potrebama i bolesnoj majci Jovanki.

- Ništa mi nije više ostalo, on je bio moje zlatno dete. Jao Miloše moj, vrati se, kako će majka da živi bez tebe - jadikovala je očajna žena, grleći sliku svog sina u kojeg je polagala sve nade.

 Tetka Verica i majka Jovanka, Foto J. Ć.

Njegova tetka Verica Damnjanović koja je pridržavala sestru skrhkanu od bola kaže da je tog kobnog jutra ona poslednja videla Miloša dok je odlazio na posao.

- Svratio je kod mene u prodavnicu da nešto kupi, bio je veseo. Bila sam veoma bliska sa njim, sve njegove tajne sam znala, sa tetkom je sve delio. Otišao je po komad hleba za svoju porodicu i više nam se nije vratio. Sad nam je ostala samo tuga, ni reči više nemamo - rekla je njegova tetka.

INSPEKCIJSKI NADZOR

IZ Ministarstva za rad i zapošljavanje potvrđeno je da se u "Put inženjeringu" dogodila kolektivna povreda na radu.

- Smrtno je stradao M. M. pri radu u pogonu za proizvodnju armirano betonskih elemenata. Povredu je zadobio i radno angažovani B. T. koji se trenutno nalazi u bolnici. M. M. radio je na poslovima betonirca, bio je u radnom odnosu na neodređeno vreme. Inspektor rada Odeljenja inspekcije rada u Nišu je odmah po prijavljivanju povrede na radu, izašao na lice mesta i započeo inspekcijski nadzor. U daljem postupku, na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja, inspektor će preduzeti odgovarajuće mere iz svoje nadležnosti - navedeno je u dopisu novinarima.

Milošev rođak Goran Đurđanović kaže da je baš on zaposlio Miloša u firmi "Put inženjering", jer je i on tamo radio.

Foto J. Ć.

- Bio je jedan od najboljih radnika i sad pogibe. Sad, kad je trebalo najlepše da živi, pripremamo mu sahranu. Nije bio ni oženjen, planirao je brak, porodicu, nedavno je kupio vikendicu u Brzoj Palanci, hteo je da tamo vikendima odlazi sa društvom. Imao je velike planove, a svi su pali u vodu. Bio je jedini hranitelj porodice, otac mu je umro mlad, sa 45 godina, i otada je sve palo na Miloša. Nije mnogo radosti u životu imao, a bio je pravi anđeo. Nikada se ni na koga nije naljutio niti sa nekim posvađao - opisuje preminulog mladića Goran.

Kaže da ne zna tačne okolnosti nesreće, ali da je od kolega čuo da je Miloš stradao prilikom istezanja prenapregnutih elemenata za gradnju, čijom se proizvodnjom bavi fabrika u kojoj je radio.

- Čuo sam da je pukla sajla, e sad da li ga je udarila ona ili ta betonska ploča, ne znam. Uglavnom, stradao je na licu mesta - kazao je Đurđanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a