KRVAVU JU JE ODVEZLA HITNA POMOĆ: U stravičnoj eksploziji u Paraćinu, teško povređena još jedna žena (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

20. 02. 2024. u 17:42

U EKSPLOZIJI u Paraćinu, u stambenoj zgradi u Ulici Majora Gavrilovića 9, preminula je Ana S. stara 37 godina, a povređena je i starija žena.

КРВАВУ ЈУ ЈЕ ОДВЕЗЛА ХИТНА ПОМОЋ: У стравичној експлозији у Параћину, тешко повређена још једна жена (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Nezvanično, reč je o ženi koja živi u stanu iznad ong u kom se dogodila eksplozija, zadobila je teške povrede i sanitetom je transportovane do bolnice. Policiju, Hitnu pomoć i vatrogasce pozvao je odmah njen sin Dušan Radović. On je, kaže, čim je puklo, istrčao napolje da vidi o čemu se radi.

- Bilo je mnogo prašine i dima, a ispred zgrade, odmah pored ulaza i auta, ležalo je telo ženske osobe koje je bilo svo u krvi. Nisam prilazio, ne znam da li je to bila baš naša komšinica koja živi u tom stanu. Cigle su padale sa zgrade odozgo. Otrčao sam do trećeg sprata, pa sišao i pozvao policiju, vatrogasce i Hitnu pomoć – svedoči  Dušan Radović.

Podsetimo, eksplozija, koja je uznemirila ceo Paraćin, se dogodila oko 14.40 sati, a na lice mesta odmah su stigli policija, vatrogasci i Služba hitne medicinske pomoći. Ana S. (37) je preminula na putu do bolnice, gde je odmah prevezena sanitetom Hitne medicinske pomoći.

Lekari su pokušali da je reanimiraju, ali je bilo bezuspešno. O težini stravičnih povreda i silini eksplozije  govori podatak da je deotnacija izbacila ženu iz stana sa trećeg sprata na parking pored ulaza zgrade!

Prema rečima uznemirenih stanara te i okolnih zgrada, koji su se u velikom broju okupili ispred mesta nesreće, eksploziju je najverovatnije izazvao plin koji je curio iz boce. Praktično svi stanovi pretrpeli su velika oštećenja,  vrata su izletela iz futera, a razbijeno staklo svedočilo je o stravičnoj jačini eksplozije. Oštećeni su i stanovi iz zgrade preko puta, a svi stanari izleteli su iz njih, u panici.

- U tom stanu na trećem spratu živela je nekoliko godina naša komšinica Ana, mlađa žena, oko 37. godina, kojoj je baka poklonila stan. Povređena je i još jedna žena iz drugog stana, glava joj je bila sva krvava!. I nju je takođe odvezla hitna – priča, vidno uznemirena, komšinica sa prvog sprata.

Teško oštećena zgrada u Ulici Majora Gavrilovića ima dvadeset i nekoliko stanova i svi se pitaju kako će spavati i da li ikako uspeti da saniraju štetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!