"PARKIRAO" NA KROVU ISPRED SPAVAĆE SOBE: Neverovatna saobraćajna nesreća u Bulevaru patrijarha Pavla šokirala stanare (FOTO)

Š.M. - N.Z.

15. 03. 2023. u 17:37

U SAOBRAĆAJNOJ nezgodi koja se dogodila juče oko 5.30 sati ujutru u Bulevaru patrijarha Pavla, kod kuće sa brojem 7, automobil marke "pežo" završio je na krovu, svega metar od prozora stana u prizemlju zgrade.

ПАРКИРАО НА КРОВУ ИСПРЕД СПАВАЋЕ СОБЕ: Невероватна саобраћајна несрећа у Булевару патријарха Павла шокирала станаре (ФОТО)

Privatna arhiva

U incidentu je lakše telesne povrede zadobio vozač, muškarac (40) koji je kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar na dalje zbrinjavanje.

Na istom mestu pre samo dve nedelje tragično je nastradao mladić N.S.(23), kada je na njega dok je menjao gumu na vozilu naletela J.R.(36).

Meštani kažu da se ovde za tri meseca dogodilo pet nesreća, a "čukanja" su mnogo češća. Nedaleko od mesta incidenta koji se dogodio juče, nalazi se obdanište.

Reporteri "Novosti" juče su na mestu incidenta zatekli polomljenu ogradu, oštećen trotoar i nakrivljen saobraćajni znak, dok su u dvorištu bili delovi automobila.

- Probudio me snažan prasak i jak udarac, nisam znala šta nas je snašlo - rekla je za "Novosti" Branka Hinić, koja živi u prizemlju.

- Prvo sam pomislila da je kod komšinice iznad nešto puklo. Ipak, kada sam došla do dnevnog boravka, ćerka je već bila uznemirena i izašla je napolje da vidi šta se desilo. Prizor je bio strašan, automobil je bio na krovu, a točkovi svega metar od prozora ispod kog je spavala moja kćerka! U trenutku mi je svašta prolazilo kroz glavu, srećom nije došlo do većeg incidenta.

Vozač automobila sam je izašao iz vozila, nakon čega su mu lekari ukazali pomoć i on je sanitetom prevezn u Urgentni centar na dalje zbrinjavanje.

- Povređenog smo odmah pitali da li mu je potrebna pomoć, a on je insistirao da nije - uznemireno nam je ispričala Hinićeva.

- Svi stanari su izašli napolje da vide šta se desilo. Ćerka ne može da dođe sebi, a meni je ta slika prevrnutog vozila još u glavi. Ovo nije prvi put da se nezgode na ovoj lokaciji dešavaju, skoro nema dana da neko ne udari kolima. Svega dva dana po otvaranju Bulevara patrijarha Pavla, policajac je vozilom udario u obližnju javnu ustanovu.

Pre dve nedelje na gotovo istom mestu gde je vozilo marke "pežo" juče udarilo, mladić N.S.(23) nastradao je kada je na njega naletela J.R.(36), dok je menjao gumu na automobilu. Kako se saznalo, momak je krenuo da vozi sestru i sestrića na aerodrom, kada mu je u blizini kuće pukla guma. Devojka je kolima udarila mladića s leđa, a od siline udarca njemu je pukla slezina, nakon čega je posle operacije ipak podlegao povredama u bolnici.

"Novosti" su izvestile da je prilikom nesreće koja se dogodila krajem februara mladić po propisima pomerio automobil u stranu, obukao zaštitni prsluk i stavio trougao. Imao je kapuljaču na glavi jer je padao sneg.

- Iako krivina pre zgrade nije toliko oštra, mnogi se naglo zalete i izgube kontrolu nad vozilom - ističe naša sagovornica.

- Otkad je Bulevar otvoren, problemi se nižu, pošto se saobraćajnica nalazi par metara od zgrade. Stalno smo u strepnji za svoje živote. Trebalo bi da se dodatno obezbedi taj deo bulevara, dok još neko ne nastrada.

Stari rakovički put imao je dve trake i kuće nisu bile tako blizi ulice. Dodavanjem nove trake, put prolazi bukvalno ispred kuća.

PUT RAĐEN ČETIRI GODINE

Ovaj deo Bulevara patrijarha Pavla otovoren je za saobraćaj 29. decembra 2022., skoro četiri godine posle početka radova. Reporteri "Novosti" obilazili su ovo gradilište i svedočeli o sporosti radova. Trenutno se izvode radovi na drugom delu rakovičkog bulevara.

BONUS VIDEO: U PIKAPU STRADALE DVE OSOBE - Prvi snimci sa mesta teške saobraćajne nesreće kod Nikšića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NA JEDNOM VOZILU OTPAO TOČAK, DRUGO SMRSKANO: Težak sudar u Topčiderskom kružnom toku (VIDEO)