KRIVIČNA PRIJAVA ZA VOZAČA AUTOBUSA: Tužilaštvo reagovalo posle pogibije sugrađanke na okretnici na Karaburmi (VIDEO)

S. V.

07. 01. 2023. u 22:46

PROTIV D. F. (72) koji je, vozeći autobus na liniji 25 usmrtio ženu A.M.(70) na Badnje veče kod okretnice na Karaburmi, Prvo osnovno javno tužilaštvo podnelo je krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja.

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ЗА ВОЗАЧА АУТОБУСА: Тужилаштво реаговало после погибије суграђанке на окретници на Карабурми (ВИДЕО)

Foto Instagram/Moj Beograd

Nesreća se dogodila u petak oko 17 časova u Ulici Salvadora Aljendea na Karaburmi, a prema rečima očevidaca, autobus 25 došao je na poslednju stanicu, kada je žena otišla iza autobusa, pokušavši da pretrči na drugu stranu.

- U tom momentu, vozilo je krenulo u rikverc, oborilo ženu, zatim je zadnjim točkovima prešao preko nje, a onda krenulo napred i još jednom je pregazilo - kazali su svedoci.

- Prizor je bio jeziv, krv na sve strane, ona je počela da jauče kada je autobus prvi put prešao preko nje. Dozivala je pomoć, okupilo se dosta ljudi ali joj, nažalost, nije bilo spasa.

Okretnica na Karaburmi, Foto Instagram/Moj Beograd

Ekipa Hitne pomoći brzo je stigla na okretnicu na Karaburmi, ali lekari su mogli samo da konstatuju smrt sedamdesetogodišnjakinje. Kada je shvatio šta se dogodilo, vozač se uhvatio za glavu i od šoka nije mogao da progovori. Brzo su stigli pripadnici saobraćajne policije i odmah ga testirali. Ispostavilo se da nije imao prisustvo alkohola u krvi. Takođe, Prvo osnovno javno tužilaštvo naložilo je da se uradi i vanredni tehnički pregled vozila, te da se pribavi snimak sa nadzornih kamera kako bi se utvrdilo kako se stradala žena kretala pre nego što ju je udario autobus.

IZAZVAO TRI SAOBRAĆAJKE?

PREMA nezvaničnim informacijama, vozač D. F. izazvao je čak tri saobraćajne nesreće u periodu od 2018. do 2022. godine. Navodno, bio je odgovoran za dve nezgode u kojima, srećom, nije bilo povređenih. Inače, liniju 25 "drže" privatni prevoznici, a saobraća od Kumodraža do Karaburme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)