SPECIJALNIM UREĐAJIMA MERILI U "SUTJESCI": Šire se dezinformacije o požaru, ministarstvo demantuje (FOTO)

Novosti online

23. 12. 2022. u 14:06

MINISTARSTVO unutrašnjih poslova oglasilo se saopštenjem povodom netačnih informacija koje su plasirane u javnosti, i obaveštava građane da nije bilo štetnog otpada u napuštenoj fabrici u Bulevaru despota Stefana, u kojoj je sinoć izbio požar.

СПЕЦИЈАЛНИМ УРЕЂАЈИМА МЕРИЛИ У СУТЈЕСЦИ: Шире се дезинформације о пожару, министарство демантује (ФОТО)

Foto: MUP

Merenjem specijalnim uređajima nije detektovano prisustvo opasnih materija, a navedeni objekat nije bio namenjen za njihovo skladištenje. Takođe, ovaj objekat nije bio namenjen za obavljanje tehnoloških procesa u kome bi bile prisutne opasne materije, piše u saopštenju.

Foto: MUP

Iz MUP-a navode da su ekipe Vatrogasno-spasilačke brigade, koja je sastavni deo Uprave za vanredne situacije Beograd, na lice mesta stigle za svega tri minuta po dojavi o požaru.

- Zahvaljujući visokoprofesionalnom, hrabrom i požrtvovanom višečasovnom angažovanju 35 vatrogasaca-spasilaca sa 14 vatrogasnih vozila, sprečeno je širenje požara i ugrožavanje okolnih objekata i stanovništva - piše u saopštenju.

Foto: MUP

Iz ministarstva su rekli i da do danas nije bilo podnetih prijava o požarnoj ili bilo kojoj drugoj opasnosti na ovoj lokaciji, kao i da plasiranje netačnih informacija može da izazove nepotrebnu paniku i uznemirenje građana, zbog čega podleže krivičnoj odgovornosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)