VATRA ZAHVATILA 12 ODSTO TELA: Poslednje informacije o stanju trudnice koja je pokušala da se ubije samospaljivanjem

V. ILIĆ

16. 09. 2022. u 19:45

TRUDNICA Ivana G. iz sela Bresnica kod Čačka, koja je danas pokušala da se ubije samospaljivanjem, hospitalizovana je u UKC Kragujevac i nije životno ugrožena.

ВАТРА ЗАХВАТИЛА 12 ОДСТО ТЕЛА: Последње информације о стању труднице која је покушала да се убије самоспаљивањем

Foto: Printksrin Jutjub/RTV Kragujevac

- Ona je trenutno u dobrem opštem stanju, vitalni parametri su joj dobri. Trudnoća je uredna, što znači da ne mora na prevremeni porođaj. Beba za sada nije ugrožena. Na osnovu sadašnjeg ultrazvučnog pregleda, a i po nekim pokazateljima, smatramo da je u devetom mesecu - kažu lekari UKC Kragujevac. - Zbog opekotina je konsultovan i plastični hirurg. Procena je da je zahvaćenost tela opekotinama otprilike 12 odsto od ukupne površine. Biće pod nadzorom plastičnog hirurga.

Ivana G. (31), koja je u devetom mesecu trudnoće, primljena je jutros na Odeljenje intenzivne nege čačanske bolnice zbog opekotina koje je zadobila nakon pokušaja samospaljivanja. Prema našim saznanjima, nesrećna žena, inače majka troje dece, polila se benzinom u dvorištu kuće u kojoj živi u vanbračnoj zajednici sa starijim muškarcem, i potom se zapalila.

Odmah je pozvana Hitna pomoć, koja je povređenu trudnicu prevezla u čačansku bolnicu. Prema nezvaničnim saznanjima, poziv Hitnoj pomoći upućen je jer je Ivana, navodno, dobila porođajne bolove, ali niko nije pomenuo da je ona pokušala da se ubije samospaljivanjem. Tek kada su lekari došli u Bresnicu, videli su opekotine po telu žene, i hitno su je prevezli u Urgentni centar.Najpre je smeštena u jedinicu intenzivnog lečenja, a zatim je nakon opservacije upućena u Klinički centar Kragujevac na dalje lečenje.

Motiv zvanično nepoznat, sumnja se na zlostavljanje

Šta je nateralo nesrećnu ženu da se polije benzinom i da reši da tako okonča život, zasad nije poznato. Ivanini poznanici pričaju da je ona rodom iz kragujevačkog sela Cvetke, da ima troje dece iz prvog braka, kao i da je bila udata u Vrnjačkoj Banji. Zbog čestog maltretiranja i nasilja, Ivana se vratila u rodno mesto, odakle je ubrzo otišla u Bresnicu, da živi sa muškarcem koji je stariji od nje tridesetak godina, i koji, takođe, iza sebe ima brak i dvoje dece iz te zajednice.

- To je čovek koji ima problem sa alkoholom. Ne zna niko zašto je ona otišla kod njega da živi. Čuli smo i da je nedavno bila pobegla u Ivanjicu kod trećeg muškarca, ali da se ubrzo vratila u Bresnicu. Sve nas je ova vest potresla, posebno zbog toga što ona uskoro treba da se porodi - rekli su nam Bresničani, koji veruju da se Ivana na ovaj korak odlučila zbog teškog života u braku.

BONUS VIDEO - SINA DUŠANA TRAŽIM OD 1999: Svetlana Jočić u spomen sobi ubijenim i nestalim Srbima sa KiM

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

HITNE MERE ZBOG MOGUĆIH NESTANAKA STRUJE: U Austriji će deliti obroke ukoliko dođe do kolapsa