DOZVOLU MU ODUZELI SAMO PRIVREMENO: Svetomiru A. iz Veternika, koji je autom uleteo u baštu kafića nije određen pritvor

Lj. P.

15. 07. 2022. u 19:30

VOZAČU "mercedesa" Svetomiru A. (34) iz Veternika, osumnjičenom za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja u vezi sa ugrožavanjem javnog saobraćaja i nepružanja pomoći povređenima u saobraćajnoj nesreći, posle saslušanja nije određen pritvor.

ДОЗВОЛУ МУ ОДУЗЕЛИ САМО ПРИВРЕМЕНО: Светомиру А. из Ветерника, који је аутом улетео у башту кафића није одређен притвор

Foto: Printskrin Instagram/192_rs

Kao što smo već pisali, Svetomir A. je u noći između 11. i 12. jula u Ćirpanovoj ulici u Novom Sadu, "mercedesom" uleteo baštu jednog kafića, a tom prilikom povređene su dve ženske osobe, jedna teže, a druga lakše.

Automobil je zatim udario i u drvo i tu se zaustavio, a vozač je, ostavljajući iza sebe krš i lom, ali i povređene žene, otišao odatle. Iz kola je izašla i njegova saputnica, i uputila se na drugu stranu.

Foto: Printskrin Instagram/192_rs

Bašta kafića kroz koju je proleteo "mercedes"

Navodno je odlazeći sa lica mesta, pitao da li je nekoga ubio. Nekoliko sati kasnije, policija ga je pronašla u Partizanskoj ulici u Novom Sadu i uhapsila. Iako je Osnovno tužilaštvo u Novom Sadu predložilo da se Svetomiru A. odredi pritvor do 30 dana kako boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke, i da mu se privremeno oduzme vozačka dozvola, taj predlog nije prihvaćen u celosti.

Sud je, kako je za "Novosti" rekla Svjetlana Radovanović, portparol Informativne službe Osnovnog suda u Novom Sadu, povodom predloga tužilaštva doneo rešenje kojim je predlog za određivanje pritvora odbijen.

- Osumnjičenom je, kako je dodala, izrečena privremena mera oduzimanje vozačke dozvole, a stranke u postupku imaju pravo žalbe u zakonskom roku - navela je Svjetlana Radovanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati