POLICIJA DOŠLA DO SNIMAKA SA BAZENA: Na jednom od njih se vidi da se dečak iz Šida držao za ivicu

G. ĆIROVIĆ

20. 06. 2022. u 16:12

Četrnaestogodišnji dečak iz Šida koji se u nedelju po podne umalo utopio u bazenu Hotela „Breza“ u Vrnjačkoj Banji, smešten je u Univerzitetskom kliničkom centru u Kragujevcu.

ПОЛИЦИЈА ДОШЛА ДО СНИМАКА СА БАЗЕНА: На једном од њих се види да се дечак из Шида држао за ивицу

G.Šljivić

Prema nezvaničnim informacijama, dečak je smešten na Odeljenje intenzivne nege, u indukovanoj je komi i priključen na respirator.

Tragedija se, podsećamo, umalo dogodila kada je dečak koji se u Vrnjačkoj Banji nalazio na rekreativnoj nastavi, pod još nerazjašnjenim okolnostima, potonuo na dno bazena. Njega je bez svesti iz bazena izvukla nastavnica, a ubrzo je pristigla i lekarska ekipa hitne pomoći vrnjačkog Doma zdravlja „Dr Nikola Džamić“ koja je obavila reanimaciju, a potom je dečak transportovan u Opštu bolnicu „Studenica“ u Kraljevu.

Nakon što su obavljeni detaljni pregledi u kraljevačkoj bolnici, utvrđeno je da, uprkos tome što je proveo izvesno vreme na dnu bazena, dečak u plućima ima malo vode, inutubiran je i u teškom stanju i u pratnji anesteziologa prebačen u Univerzitetski klinički centar u Kragujevcu.

Kako saznajemo, policija je u interesu istrage preuzela snimke sa hotelskih nadzornih kamera i na jednom se, nezvanično, vidi kako se dečak drži za ivicu bazena, kao i da u tom trenutku nema nikoga kraj njega.

Iz uprave hotela nisu želeli da komentarišu ovaj slučaj, a niko se ovim povodom, bar zasad, nije oglasio ni iz osnovne škole u Šidu čiji su đaci u Vrnjačkoj Banji trebali da sprovedu na rekreativnu nastavu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave