DEČAK IZ SRBIJE IZAZVAO POŽAR U BEČU: Igrali se petardama u tržnom centru, vatrogasci hitno reagovali

Novosti online

29. 12. 2021. u 12:29

TINEJDžER poreklom iz Srbije i još dva njegova druga odlučili su da isprobaju petarde koje su kupili za proslavu Nove godine, a za mesto na kom bi mogli da ih isprobaju izabrali su jedan tržni centar u Beču.

ДЕЧАК ИЗ СРБИЈЕ ИЗАЗВАО ПОЖАР У БЕЧУ: Играли се петардама у тржном центру, ватрогасци хитно реаговали

Foto: Arhiva VN

Oni su, navodno, u nedelju oko 16.45 časova uneli petarde kojima su izazvali veći požar, kada je buknuo jedan usisivač, koji je morala da ugasi vatrogasna služba, a vatra je takođe oštetila okolne zidove.

Policija je uspela da pronađe trojicu tinejdžera, dva 13-godišnja Austrijanca i jednog 15-godišnjeg srpskog državljanina, koji su odmah priznali šta su uradili. Oni su odmah predati zakonskim starateljima, a materijalna šteta procenjena je na više od 10.000 evra, piše Heute.

Bečka policija upozorila je sve na zabranu korišćenja petardi i nepropisnu upotrebu vatrometa tokom novogodišnje noći. Većina nesreća koje su povezane sa pirotehničkim sredstvima nastaju zbog nepravilne upotrebe.

Posebno je zabranjeno korišćenje pirotehničkih sredstava donetih iz inostranstva koji su poseban rizik jer nisu prošle sve potrebne kontrole kvaliteta.

U slučaju kršenja odredbi zakona o pirotehnici, propisana je kazna u iznosu do 3.600 evra.

(Telegaf)

BONUS VIDEO: OPSADNO STANjE U NOVOM PAZARU - Policija blokirala grad posle pucnjave

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri