BIO JE U RUPI DUBOKOJ 4 METRA, KAD SE NA NJEGA OBRUŠILA ZEMLJA: Detalji incidenta na gradilištu u Višnjici, povređeni čovek prebačen u Urgentni!

Š. M.

03. 12. 2021. u 07:00

RADNIK Kosta P. (50) povređen je oko 13.30, kada je, prema prvim informacijama, pao na gradilištu u Ulici 109. nova u beogradskom naselju Višnjica.

БИО ЈЕ У РУПИ ДУБОКОЈ 4 МЕТРА, КАД СЕ НА ЊЕГА ОБРУШИЛА ЗЕМЉА: Детаљи инцидента на градилишту у Вишњици, повређени човек пребачен у Ургентни!

Policija odmah došla na mesto nezgode, Foto Š. M.

Posle ukazane prve pomoći, on je sanitetom prevezen u Urgentni centar na dalje zbrinjavanje i nije životno ugrožen.

Reporteri "Novosti" juče su posetili mesto gde se dogodio incident i zatekli policiju i inspektore koji su obavljali uviđaj.

Kako smo saznali u policiji, Kosta P. radio je na dubini od četiri metra, nakon čega ga je zatrpala veća količina zemlje, koja je ranije bila iskopana. U pomoć povređenom čoveku odmah su priskočile njegove kolege, koje su prvo uklonile zemlju sa njegove glave i grudnog koša, kako bi mogao da diše. Brzo je pozvana i Hitna pomoć, kao i organi reda.

Kako su se naši reporteri uverili, u Ulici 109. nova trenutno se izvode građevinski radovi na izgradnji dva objekta. Oni su sazidani, dok se u trenutku pada radnika izvodilo uređenje fasade. Na terenu je bio veliki broj zaposlenih građevinaca, kao i mehanizacije, a nakon nesreće oni su se sklonili sa mesta incidenta. LJudi koje smo zatekli na gradilištu nisu bili raspoloženi za razgovor, već su okupljene novinare zamolili da se udalje sa mesta incidenta.

Ovo je samo jedna od brojnih nezgoda koje su se u toku ove godine dogodile na gradilištima u glavnom gradu. Tako je pre mesec dana na Zvezdari radnik pao sa drugog sprata zgrade u izgradnji i tragično preminuo. Takođe, zidar V. S. (36) poginuo je 22. septembra u Krnjači, pošto je pao sa šest metara visine. Nesrećnog čoveka u smrt je poslalo crevo za izlivanje betona, nakon što se mikser prevrnuo. Da tragedija bude veća, njegovu tragičnu smrt posmatrala su i dva brata, koja su radila sa njim.

Bez incidenata

RADOVI na izgradnji dve stambene zgrade u Ulici 109. nova u Višnjici, kako nam je rekao komšija kog smo juče zatekli, izvode se više od godinu dana. Tu je prisutan veći broj radnika, a do sada nikakvih incidenata nije bilo. Kako nam je rekao, on je za nezgodu čuo putem medija, pa je zbog toga prošetao do gradilišta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)