SESTRE UBILA STRUJA IZ VEŠ-MAŠINE? Novi detalji stravične nesreće, u kojoj su u subotu po podne nastradale Mia (7) i Mina (5)

S. Vidačković

04. 10. 2021. u 07:20

OSTAVILA sam ih same u stanu tek drugi put dosad. Morala sam da idem na posao, inače bih dobila otkaz.

СЕСТРЕ УБИЛА СТРУЈА ИЗ ВЕШ-МАШИНЕ? Нови детаљи стравичне несреће, у којој су у суботу по подне настрадале Миа (7) и Мина (5)

TUGA Mia i Mina , Foto Privatna arhiva

Nije imao ko da ih pričuva, a ja moram nekako da zaradim za koricu hleba. Rekla sam im da budu dobre i da se čuvaju. A onda su mi javili da su njih dve poginule. Šta ću sad bez mojih anđela...

Ovako, za "Novosti", u suzama i bolu priča Marija Vujičić (24) iz Obrenovca, majka Mie (7) i Mine (5), koje su u subotu po podne stradale od strujnog udara u kupatilu. Njena najmlađa ćerka, stara tri godine, u trenutku incidenta bila je u drugoj sobi i nije povređena.

Nesreća se dogodila na šestom spratu zgrade u Karađorđevoj ulici u centru Obrenovca, gde je ova samohrana majka sa tri ćerke živela kao podstanar poslednjih nekoliko meseci. Stan je juče bio zapečaćen, a tela stradale dece poslata su na obdukciju.

STRAVIČNO Zgrada u kojoj je kum Aleksandar pronašao decu, Foto V. Danilov

Beživotna tela devojčica pronašao je njihov kum Aleksandar Marinković. Komšije iz ove višespratnice primetile su da se voda iz stana na šestom spratu sliva sve do trećeg.

Lupali su na vrata, ali im niko nije otvarao. Pozvale su vlasnicu stana, koja je odmah kontaktirala sa Marijom, koja je u tom trenutku bila na poslu u rasadniku, gde radi za dnevnicu od 1.600 dinara. Marija se uplašila i zvala kuma Aleksandra, koji je odmah odjurio tamo i zatekao stravičan prizor.

- Njih dve su ležale na podu kupatila, jedna na drugoj, pored veš-mašine - drhtavim glasom priča Marinković.

- Prizor je bio strašan. Mislim da ih je ubila struja iz stare veš-mašine, a ne iz bojlera. Ova starija je držala tuš u ruci, a mlađa je imala opekotinu duž celog tela, na mestu gde je prošla struja. Bile su modre. Počeo sam da ih oživljavam, i supruga i ja, dozivali smo u pomoć, neko od komšija je pozvao Hitnu, koja je došla za nekoliko minuta. Tad sam se setio najmlađe devojčice. Otišao sam do dnevnog boravka i video je kako spava na krevetu. Ekipa Hitne više od sat vremena pokušavala je da reanimira moje kumice. Oko 17 časova su konstatovali smrt. Nije im bilo spasa.

Foto V. Danilov

Marinković nam kaže da nije tačno da je voda u stanu bila do kolena, već samo na podu kupatila. Bojler je, navodi, promenjen kada se Marija ovde uselila, te da zato sumnja da je mašina za veš ubila devojčice dok su se prskale vodom. S obzirom na to da je Marijin suprug u zatvoru, kum je preuzeo brigu o ovoj samohranoj majci i njenim ćerkama.

Ožalošćena majka kaže da su bile više gladne nego site.

Gledajući u pod, Marija tiho priča da je imala težak život. Njen otac je pre nekoliko godina izvršio samoubistvo, tako što se zapalio u kući. Muž koji ju je, kako kaže, maltretirao, završio je u zatvoru zbog obljube njene dvanaestogodišnje sestre. Da cela situacije bude gora, telefonom je snimao odnos sa devojčicom i pokazivao ga prijateljima. Udala se sa 17 godina i kaže da je tada krenuo njen pakao:

- Primam 20.000 dinara dečjeg dodatka, ali to ode na kiriju koju plaćam 140 evra.

Foto Privatna arhiva

Najstarija je išla u prvi razred, a dve male u vrtić radnim danima. Nisam imala kome da ih ostavim na čuvanje. Kumovi mi najviše pomažu, kupili su za najstariju ćerku knjige, patike, školski ranac. Moje ćerke nisu razdvajali od svoje dece. Pisali smo socijalnim službama, tražila sam neku pomoć kako ne bih morala da radim, već da budem sa decom.

Odbijali su me govoreći da sam sposobna za rad. I meni nije teško da idem na posao, ali vikendom nisam imala gde da ostavim ćerkice. Sa majkom ne razgovaram, izbacila me je pre dve godine sa decom na ulicu, dok sam imala temperaturu 40 stepeni. Pokucala sam kumovima na vrata i oni su mi pritekli u pomoć.

Još uvek nije poznat tačan datum sahrane, jer su tela stradalih sestrica poslata na obdukciju. Kako kaže Marinković, očekuje se da će to biti završeno do utorka ili srede, kako bi devojčice do kraja nedelje ispratili na večni počinak.

OČAJNA Majka Marija Vujičić, Foto V. Danilov

DANAS DAN ŽALOSTI

PREDSEDNIK GO Obrenovac Miroslav Čučković juče je izjavio da je sednica opštinskog veća odlučila da danas bude proglašen Dan žalosti na teritoriji cele opštine.

- Kada pogledate oči majke koja je izgubila dve ćerkice shvatite koliko su sve ostale stvari zbog kojih se sekiramo i nerviramo svakodnevno, potpuno nevažne. Tužan, pretužan dan za naš Obrenovac. Počivajte u miru, anđeli mali - napisao je Čučković na "fejsbuku".

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna