DEVOJČICI (7) SE BORE ZA ŽIVOT: Dete u teškom stanju u bolnici u Nišu, nalazi se na respiratoru

Novosti online

19. 06. 2021. u 19:43

DEVOJČICA Z.H. (7) iz Beograda koja je jutros sa svojom petočlanom porodicom doživela saobraćajnu nesreću kod Doljevca, u teškom je zdravstvenom stanju.

ДЕВОЈЧИЦИ (7) СЕ БОРЕ ЗА ЖИВОТ: Дете у тешком стању у болници у Нишу, налази се на респиратору

Dečja klinika u Nišu / Foto D. Alihodžić

U udesu kada je njen otac, vozač "sitroenom" skrenuo i udario u bankinu povređena je petočlana porodica iz Beograda, povređeni su njeni brat (11) i sestra (16) koji su prebačeni na Dečiju kliniku u Nišu.

Otac nije povređen dok se majka žalila na povredu ekstremiteta.

- Žensko dete rođeno 2014. godine, na prijemu u Urgentni centar UKC Niš bilo je u stanju teškog traumatskog šoka, narušenih vitalnih parametara, jedva merljivih. Odmah je započet postupak reanimacije uz mašinsku ventilaciju. Ima visestruke, izuzetno ozbiljne, povrede glave i grudnog koša. Zbrinuto je od strane lekara neurohirurga, anesteziologa i dečijeg hirurga. Bez svesti je primljeno. Na respiratoru je i u stanju životne ugroženosti je - rekli su u Univerzitetskom Kliničkom centru.

Teška saobraćajna nesreća se dogodila danas oko 13,10 sati. Za sada se ne zna uzrok udesa, ali se pretpostavlja da su jaka kiša koja od jutros pada i mokar kolovoz uticali na ovaj saobraćajni udes.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)