KRIJUMČARILI 1.800 LITARA NAFTE: Carinici otkrili "višak" na brodu "Toro IV"

D.N.

19. 05. 2021. u 17:41

NA graničnom prelazu Veliko Gradište, prilikom kontrole slovačkog broda „Toro IV“, carinici su pre nedelju dana otkrili „višak“ od oko 1.800 litara nafte u odnosu na prijavljenu količinu.

КРИЈУМЧАРИЛИ 1.800 ЛИТАРА НАФТЕ: Цариници открили вишак на броду Торо IV

Brod „Toro IV“/Foto: Uprava carina

Prekršaj je otkriven nakon merenja goriva u strukturnim i pomoćnim taknkovima, kada se ispostavilo da je u njima skoro dve tone nafte više u odnosu na količinu koja je prijavljena kroz brodsku dokumentaciju.

Ishod prekršajnog postupka vođenog protiv zapovednika broda, ukrajinskog državljanina starog 52 godine, pored novčane kazne je i obaveza da plati carinsku vrednost robe koja se ne može fizički oduzeti, kao i uvozne dažbine i posebne naknade za neprijavljeno gorivo.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)