KRIJUMČARILI MIGRANTE PREKO RUMUNSKE I MAĐARSKE GRANICE: Akcija policje u Zrenjaninu, uhapšeni osumnjičeni članovi kriminalne grupe

B.G.

21. 04. 2021. u 21:05

ZRENjANINSKA policija, u saradnji sa kolegama iz Mađarske i Rumunije, kao i pripadnicima. Službe za suzbijanje organizovanog kriminala, na području Žitišta i Zrenjanina uhapsila je članove organizovane kriminalne grupe, D. P. (35), M. G. (36) i N. G. (21), kao i L. G. (35), koji se trenutno nalazi na bolničkom lečenju, zbog krivičnog dela nedozvoljenog prelaza državne granice i krijumčarenja ljudi.

КРИЈУМЧАРИЛИ МИГРАНТЕ ПРЕКО РУМУНСКЕ И МАЂАРСКЕ ГРАНИЦЕ: Акција полицје у Зрењанину, ухапшени осумњичени чланови криминалне групе

Foto: B.G.

Osumnjičeni D. P. i M. G. predvodili su kriminalnu grupu i organizovali nedozvoljeni prelaz srpsko-mađarske i srpsko-rumunske državne granice za najmanje 45  migranata, sa ciljem daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama Evropske unije.

Pomenuti se terete da su za uzimali od 80 do 500 evra po  migrantu, kao i da su, na više lokacija u Srbiji kupovali, a zatim prevozili na teritoriju Mađarske i Rumunije putnička i teretna motorna vozila, stranih registarskih oznaka, koja su koristili za krijumčarenje.

Prema zvaničnim podacima, na teritoriji Mađarske i Rumunije uhapšena su tri državljanina Srbije, koji su takođe pripadnici ove grupe, a koji su bili angažovani kao vozači migranata na teritoriji ovih država.

Prilikom pretresa stanova i kuća, kod osumnjičenih je pronađen i priveremeno oduzet jedan automobil, više mobilnih telefona i SIM kartica, kao i 50 hiljada dinara, a određeno im je zadržavanje do 48 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODRŽIVOST U ENERGETSKOM SEKTORU: Zajedničkim naporima i sinergijom obezbedićemo bolju budućnost