ALEKSIĆ OSTAJE IZA REŠETAKA: Apelacioni sud u Beogradu produžio pritvor vlasniku škole glume "Stvar srca"

J. D. Lj.

10. 04. 2021. u 06:22

APELACIONI sud u Beogradu produžio je juče, za još 30 dana pritvor Miroslavu Miki Aleksiću (68), vlasniku škole glume "Stvar srca", koji je uhapšen sredinom januara i koji se sumnjiči za silovanje i polno uznemiravanje učenica, među kojima ima i maloletnica.

АЛЕКСИЋ ОСТАЈЕ ИЗА РЕШЕТАКА: Апелациони суд у Београду продужио притвор власнику школе глуме Ствар срца

Foto Arhiva

Najpre ga je prijavila glumica Milena Radulović, a zatim i druge devojke, od kojih su dve bile maloletne u vreme navodnih napastvovanja.

- Po nalaženju Apelacionog suda zadržavanje Aleksića u pritvoru je neophodno, jer postoje specifične okolnosti koje ukazuju na to da bi, boravkom na slobodi, mogao ponoviti delo, a s obzirom na to da iz do sada izvedenih dokaza, proizlazi da je osumnjičeni pokazao naročitu upornost i bezobzirnost prilikom izvršenja krivičnih dela za koja se osnovano sumnjiči - kažu iz suda.

- Takođe, sud je imao u vidu i da je oštećeno više osoba, neke i u periodu dok su bile maloletne. Uz to, mesto izvršenja krivičnih dela je škola, odnosno studio glume čiji je vlasnik Aleksić, a reč je o prostoru koje bi trebalo da bude mesto za obrazovanje i vaspitanje mladih, a ne nešto drugo.

ČEKA SE ODLUKA O OPTUŽNICI

PROTIV Aleksića je Više javno tužilaštvo u Beogradu sprovelo istragu za ukupno 19 krivičnih dela - osam silovanja i 11 polnih uznemiravanja. Sva su, navodno, učinjena od 2008. do 2020. Do sada su saslušane oštećene devojke i brojni svedoci, urađena razna veštačenja i čeka se odluka Tužilaštva o tome da li će protiv Aleksića, koji negira da je seksualno napastvovao učenice, biti podignuta optužnica.

Pritvor Aleksiću je, takođe, produžen i jer se tereti za krivična dela za koja je propisana kazna veća od 10 godina, kao i zbog uznemirenja javnosti.

- Istraga još nije okončana, a neophodno je sprovesti radnje na koje tužilac ukazuje u svom predlogu - naveo je Apelacioni sud u odluci o produžetku pritvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri