POTRESNA ISPOVEST OPLJAČKANE BAKE: Čuvam za unuke kad dođu- Penzija mi je mala, ali neko i to malo odneo (VIDEO)

J. ĆOSIN

07. 04. 2021. u 09:17

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ ОПЉАЧКАНЕ БАКЕ: Чувам за унуке кад дођу- Пензија ми је мала, али неко и то мало однео (ВИДЕО)

Foto: J. Ć.

BILO je to oko 9 sati ujutro, iznenada se stvorio u dvorištu. Pitala sam ga: “ko si ti, ja te ne poznajem“. Oterala sam ga jer ne vidim dobro, nisam znala ko je. Ništa nije rekao, kao munja je prošao pored mene i otišao ka kapiji.

Došla sam do kuće i videla da je sve otvoreno. Prekrivač od kreveta je bio izvrnut, a tu sam čuvala svu svoju ušteđevinu u jednoj kutijici. Kad sam pogledala, videla sam da mi nema novca. U kutiji je bilo 2000 dinara, to je sve što sam imala i to je odneo. 

Ovako za naš list priča Živka Petrović (94) iz Niša koju je pre nedelju dana opljačkao R. D. (54)  iz Prokuplja, dok je bila u svom dvorištu. NJega je policija uspela da pronađe uz pomoć snimaka koji su zabeležile kamere u komšiluku, te je Muhapšen u ponedeljak, 5. aprila. On je ušetao u dvorište bake Živke koja živi sama, sa namerom da je opljačka. 

 

- Uvek držim pare u džepu, a sada sam ih ostavila ispod prekrivača. Ne znam ni ja zašto. Bilo je oko 2020, 2030 dinara. Svakome trebaju pare, pa i meni, kad dođu unuci, ja im dam pare da mi kupe to što mi treba -  govori nam ova krhka baka, koja je na pragu stote doživela da joj lopov ukrade to malo novca koliko je uspela da sačuva od svoje skromne penzije. 

- Ja sam 20 godina radila u Elektronskoj industriji, posle toga na benzinskoj pumpi. Ovde živim 60 godina, nikad se nije desilo da nas neko pljačka. Ćerka mi je poginula, sada me obilaze i čuvaju zet i unuci. Penzija mi mala, ali za mene dovoljna, ali eto, neko je i to malo odneo. Policija ga je našla, kažu da ga znaju od ranije, a komšinica je odmah donela slike sa kamere iz dvorišta što je pomoglo da ga nađu – objašnjava nam Živka, i dalje uplašena zbog ovog nemilog događaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)