BAKA JE IMALA SAMO DVE HILJADE UŠTEĐEVINE: Sramna pljačka u Nišu - muškarac starici (94) ukrao poslednji novac

J. ĆOSIN

07. 04. 2021. u 08:44

БАКА ЈЕ ИМАЛА САМО ДВЕ ХИЉАДЕ УШТЕЂЕВИНЕ: Срамна пљачка у Нишу - мушкарац старици (94) украо последњи новац

Foto: J. Ć.

NIŠKA policija uhapsila je R. D. (54) iz Prokuplja zbog teške krađe jer je 30. marta pokrao Živku Petrović (93) u njenoj kući u niškom naselju Durlan.

Besramni lopov je ispod jastuka nemoćne starice ukrao 2.000 dinara, poslednje pare koje je baka ostavila da kupi hranu. Uhapšen je zahvaljujući snimku nadzornih kamera sa kuće Živkinih prvih komšija koji su i alarmirali policiju.

- Bilo je to oko 9 sati ujutro, iznenada se stvorio u dvorištu. Pitala sam ga: “ko si ti, ja te ne poznajem“. Oterala sam ga jer ne vidim dobro, nisam znala ko je. Ništa nije rekao, kao munja je prošao pored mene i otišao ka kapiji.

- Došla sam do kuće i videla da je sve otvoreno. Prekrivač od kreveta je bio izvrnut, a tu sam čuvala svu svoju ušteđevinu u jednoj kutijici. Kad sam pogledala, videla sam da mi nema novca. U kutiji je bilo 2000 dinara, to je sve što sam imala i to je odneo. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Dragan

07.04.2021. 09:07

Zavidim Britancima koji su ziveli pre 120+ godina. Imali su najbolji pravosudni sistem u istoriji. Vesali su lopove na trgovima bez obzira na pol, sta su i koliko su ukrali, starost, porodicno i zdravstveno stanje, zanimanje, versku i nacionalnu pripadnost. Svi su bili jednaki pred zakonom. Nesto slicno su imali Rumuni u vreme grofa Cepesa samo sto je on umesto konopca koristio kolac.