POSLE PRIVOĐENJA ĐILASOVOG SARADNIKA: Saslušani i ostali osumnjičeni u slučaju Bašića

N. B.

27. 03. 2021. u 11:29

NAKON što je dana 26.3.2021. godina po nalogu dežurnog zamenika Prvog osnovnog javnog tužioca osumnjičenom Danilu Bašiću i drugima oređeno zadržavanje u roku od 48h, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo građenje bez građevinske dozvole iz član 219a stav 2 Krivičnog zakona, a za koje je zaprećeno kumulativno kazna zatvora od 6 meseci do pet godina i novčana kazna, saslušani su i drugi osumnjičeni u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužioca dana 27.3.

ПОСЛЕ ПРИВОЂЕЊА ЂИЛАСОВОГ САРАДНИКА: Саслушани и остали осумњичени у случају Башића

Foto: Printskrin

Osumnjičeni su pred zamenikom koji je zadužen sa predmetom izneli svoju odbranu, tačnije detaljno su pojasnili koje su radnje zajedno i pojedinačno preduzeli vezano za  objekat za koji im se stavlja na teret da su angazovali radnike da bi ga završili, a koja zgrada je već bila dobrim delom sagrađena od strane prethodnog investitora koji je u bekstvu.

Takođe, pojasnili su kakav je njihov odnos sa prethodnim investitorom i šta im je bila namera. Naime, kako su oni pozajmili prethodnom investitoru određene novčane iznose, a kako na objektu nije bilo rešenje da se zabranjuje dalje izvođenje radova, zeleli su da završe objekat, kako bi povratili svoja sredstva.

Nakon detaljnog saslušanja tužilaštvo je odlučilo da se dalja istraga nastavi redovnim putem, bez predlaganja pritvora, imajući u vidu da ne postoje osnovi, jer osumnjičeni imaju prebivalište, izneli su svoju odbranu i nisu osuđivani.

Što se tiče daljeg postupka tužilaštvo će ispitati određene svedoke pribaviti i dodatnu dokumentciju, a nakon toga doneti odluku.

Takođe, tužilaštvo pojašnjava da je na predlog tužilaštva određen pritvor protiv prvog i glavnog investitora i raspisana poternica koja je na snazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DEDA PRETUKAO UNUKU JER JE KASNO DOŠLA IZ GRADA: Na saslušanju sve negirao