UČENIK OSTAJE U PRITVORU: Maloletnik pretukao nastavnika u TŠ „9. maj“ u Bačkoj Palanci

Lj.P.

11. 06. 2024. u 11:42

MALOLETNOM srednjoškolcu M. B., koji je kao bivši đak TŠ „9. maj“ u Bačkoj Palanci fizički napao i teško povredio nastavnika praktične nastave Slobodana Zorića u toj obrazovnoj ustanovi, pritvor je produžen do 9. jula.

УЧЕНИК ОСТАЈЕ У ПРИТВОРУ: Малолетник претукао наставника у ТШ „9. мај“ у Бачкој Паланци

FOTO:Lj.P.

Ova mera, kako je za „Novosti“ rekla Jelena Ostojin, portparolka Višeg suda u Novom Sadu, produžena mu je zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivično delo i zbog uznemirenja javnosti.

U dosadašnjem postupku su, kako saznajemo, ispitani svedoci, a istražni postupak još traje.

Nekadašnji đak ove bačkopalanačke srednje škole sumnjiči se za napad na službeno lice u u obavljanju službene dužnosti, odnosno da je 8. maja, u popodnevnoj smeni, nasrnuo na nastavnika Slobodana Zorića, kojem je do penzije preostalo još nekoliko meseci. Šesnaestogodišnjak, koji se mesec dana pre nemilog događaja iz te premestio u drugu školu, toga dana je došao u TŠ „9. maj“, i sa ostalim đacima ušao u učionicu, u kojoj je nastavnik Zorić, inače otac našeg proslavljenog kajakaša Milenka Zorića, trebalo da drži čas praktične nastave.

Srednjoškolac M. B.je ometao čas, a i pre početka nastave je u hodniku bacio makazice za nokte koje su pale ispred nastavnika, a u učionici je prosvetnog radnika gađao zgužvanim papirima.

Kada ga je nastavnik zamolio da izađe iz učionice, ovaj ga je fizički napao i udario ga rancem, u kojem je, kako se sumnja, bila behaton kocka, i naneo mu teške povrede glave.

Teško povređenom nastavniku, dok je ležao na podu, pritrčale su dve učenice, inače volonterke Crvenog krsta, i pružile mu prvu pomoć i obavestile razrednu šta se desilo. Hitna pomoć je brzo stigla i povređenog Zorića prevezla u Urgentni centar u Novom Sadu.

Zbog napada na nastavnika, prosvetari iz Bačke Palanke su, u znak podrške kolegi, organizovali protest.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVEČANO OTVORENE OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU! Ceremonija koja se obračunala sa tradicijom i nikog nije ostavila ravnodušnog (FOTO/VIDEO)