ODNELI SATOVE I NAKIT VREDNE 70.000 EVRA: Uhapšeni osumnjičeni za krađu u centru Beograda

N.B.

12. 12. 2023. u 14:36

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom, uhapsili su Radisava V. (50), Branka Đ. (44) i Sašu M. (44) zbog sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa.

ОДНЕЛИ САТОВЕ И НАКИТ ВРЕДНЕ 70.000 ЕВРА: Ухапшени осумњичени за крађу у центру Београда

Foto: Profimedia/Ilustracija

Sumnja se da su 16. novembra provalili u stan u centru grada, čiji je vlasnik D. P., i ukrali sedam muških ručnih satova i tri zlatne ogrlice, čija se vrednost procenjuje na oko 70.000 evra. Kako je saopštila policija, pretresom stana Branka Đ. pronađen je pištolj i 33 metka za koje nije imao dozvolu za držanje, pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Kako saznajemo, sumnja se da je Branko Đ. imao zadatak da "tipuje" i nadgleda zgradu i javi ostaloj dvojici, ukoliko se pojavi oštećeni. Prema prijavi, Saša M. i Radisav V. su oko 17 sati u zgradu ušli sa hirurškim maskama preko lica, noseći majstorski alat, kojim su provali u stan koji se nalazi pored stana oštećenog, a u koji su ušli preko balkona. Nakon što su, kako se sumnja, izvršili premetačinu, u spavaćoj i dnevnoj sobi su pronašli nakit i satove. Zatim su otišli taksijem, da bi se sa Brankom Đ. nešto kasnije našli na dogovorenom mestu. 

Kada je policiji prijavljena krađa, službenici MUP-a su uzeli snimke sa kamere iz zgrade u kojoj je izvršena krađa i na njima se, prema onome što se  navodi u prijavi, vide Radisav V. i Saša M. kako ulaze u taksi. U pronalasku trećeoosumnjičenog pomogli su snimci kamera u Ulici majke Jevrosime, gde je bio parkirao svoje vozilo. Nakon što je za njima raspisana potraga, 10. decembra na graničnom prelazu Badovinci uhapšeni su Radisav V. i Branko Đ., dok je Saša M. nešto kasnije priveden u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić