DVE VERZIJE SMRTI SUPRUGE NIŠKOG HAKERA: U Istanbulu nađeno beživotno telo Filipinke Ksenije Fej Atilano Krstić, žene Kristijana Krstića

J.Ćosin

23. 08. 2023. u 09:50

BEŽIVOTNO telo Filipinke Ksenije Fej Atilano Krstić, supruge Nišlije Kristijana Kr­stića, za kojeg se sumnja da je bio mozak hakerske prevare u Americi te­ške 70 miliona dolara, nađeno je u Istanbulu, saznaju "Novosti".

ДВЕ ВЕРЗИЈЕ СМРТИ СУПРУГЕ НИШКОГ ХАКЕРА: У Истанбулу нађено беживотно тело Филипинке Ксеније Феј Атилано Крстић, жене Кристијана Крстића

Foto M. Anđela/privatna arhiva

Uz­rok smrti zasad nije po­znat, a prijatelji se na društvenim mrežama opraštaju od nje sa neve­ricom.

Protiv Ksenije i nje­nog supruga, ali i još desetak osumnjičenih vođen je postupak za pre­varu sa investicionom fondovima, a nakon što su pušteni iz pritvora, supružnicima se od av­gusta 2021. godine gubi svaki trag. Smrt Fili­pinke pokrenula je razne spekulacije i nagađanja na društvenim mreža­ma, ali je, prema našim saznanjima, ona premi­nula usled teške bole­sti.

- Čuo sam za njenu smrt i od njene majke dobio informaciju da je ona u poslednje vreme bila zdravstveno loše, dosta je smršala i izgledala je malaksalo - kaže jedan od Ksenijinih prijate­lja.

Međutim, neki od nje­nih poznanika kažu da su čuli da je Filipinka digla ruku na sebe, jer je njen muž Kristijan, na­vodno, ponovo uhapšen na jednoj od granica, što nije mogla da podnese.

Kristijan Krstić i Ksenija Atilano / Privatna arhiva

- Ona je živela za nje­ga i za njega je postojala. Vest da je ponovo uhap­šen verovatno više nije mogla da podnese - rekli su nam njeni prijatelji.

Informaciju o Kri­stijanovom hapšenju, me­đutim, nije mogao da nam potvrdi njegov advokat Milan Petrović.

- Čuo sam da je njegova supruga preminula i da je bila bolesna u posled­nje vreme, a informaciju da je Kristijan uhapšen nisam dobio - rekao nam je Petrović.

Filipinki, koja je zajedno sa suprugom uhapšena 24. jula 2020. godine, kazna je ublaže­na, a pritvor zamenjen nanogvicom kako bi se porodila kod kuće, a ne u zatvoru. Dugo se nakon toga nalazila u njihovoj kući u Nišu, ali joj je u međuvremenu oduzeto starateljstvo nad njihovo četvoro dece.

- Moj suprug je otac sedmoro dece, a zajedno imamo četvoro. Najmla­đe ima samo sedam mese­ci, ostali su stari četi­ri, jedanaest i četrnaest godina. Želim da se čuje za moj život, ja sam majka te dece, imam malu bebu, mnogo sam tužna - rekla je tada za Ksenija za "No­vosti".

Bračni par Krstić po­slednji put se policiji javio 5. avgusta 2021. go­dine i od tada im se gubi svaki trag, dok je Marko Pavlović to uradio 29. ju­la. Svim osumnjičenim ha­kerima obaveza je bila da se policiji javljaju lično, svakog ponedeljka i četvrt­ka. Naredne godine, od­nosno 14. decembra 2022, Apelacioni sud u Beogra­du preinačio je presudu Višeg suda i doneo reše­nje da se odbije izručenje Kristijana Krstića (46) i ostalih osumnjičenih Sjedinjenim Američkim Državama.

Ciljali investitore širom sveta

PREMA optužnici, osumnjičeni hakeri se terete da su pomogli u stvara­nju i plasiranju na tržište više od 20 lažnih platformi za investira­nje, uključujući Options Rider, Bancde Options, Start Options, Dragon Mining, BTC Mining Factor i Triniti Mining. Iz matičnih baza u Kini, Srbiji i drugim zemljama, optuženi su navodno ciljali na investitore širom sveta, uključujući i neke na severu Teksasa, navodeći ih da "ulažu" u binarne opcije i rudarstvo kriptovaluta. Na mreži su svoje platforme isticali kao "svetske lidere na tržištu binarnih opcija" i hvalili su se proseč­nom isplatom od 80 odsto, uz obećanje povraćaja novca od 20 odsto za sva­ku izgubljenu trgovinu. Kako se sumnja, prevarili su investitore širom sveta za više od 70 miliona dolara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije