OTKRIVEN MODUS OPERANDI KRIMINALNE GRUPE UHAPŠENE U BEOGRADU: Za tri godine oprali više od 350 miliona dinara

Novosti online

21. 08. 2023. u 13:34

PO NALOGU Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i poreskom policijom uhapsili su sedam osumnjičenih da su vršenjem različitih krivičnih dela oštetili budžet Srbije za više od 350 miliona dinara.

ОТКРИВЕН МОДУС ОПЕРАНДИ КРИМИНАЛНЕ ГРУПЕ УХАПШЕНЕ У БЕОГРАДУ: За три године опрали више од 350 милиона динара

Foto: MUP

Uhapšeni su A. O., M. O., M. T., J. B., A. R., J. S. i D. N., zbog sumnje da su izvršili krivična dela poreska prevara, pranje novca i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

"Sumnja se da je ova kriminalna grupa navedena krivična dela izvršila u periodu od januara 2020. godine do januara 2023. godine, tako što su novac pribavljen izvršenjem krivičnog dela poreska prevara na različite načine integrisali u legalne tokove" navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, prenosi "Blic". 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, u kom roku će biti privedeni na saslušanje u Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Osumnjičeni su, naime, novac ulagali u izgradnju i opremanje stambenih objekata i vikendica na teritoriji Beograda i Inđije.

BONUS VIDEO:

VELIKA AKCIJA POLICIJE: Razbijena kriminalna grupa u Kraljevu i Loznici, krali kola po celoj Evropi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave