"NOVOSTI" SAZNAJU: Potvrđena optužnica protiv hirurga sa VMA

J.D.Lj.

13. 07. 2023. u 16:42

TREĆI osnovni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Nikole Ostojića, poznatog hirurga sa VMA, koju je tužilaštvo podnelo krajem maja, saznaju "Novosti".

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Потврђена оптужница против хирурга са ВМА

Foto: Instagram

Na teret mu se stavljaju krivična dela nasilje u porodici, odnosno nad suprugom, kao i neovlašćeno posedovanje vatrenog oružja.

Ovu vest za naš list potvrdio je i advokat Đorđe Kalanj, branilac optuženog doktora.

- Sud još nije zakazao termin za suđenje, ali zaista je nejasno zašto se moj klijent još drži u pritvoru - kaže Kalanj. - Naročito, jer je opštepoznato da su mnoge rijaliti zvezde zbog optužbi za isto ili slično delo, već posle mesec dana bile puštene iz pritvora i omogućena im je odbrana sa slobode. Zašto onda ovog čoveka drže pet meseci u pritvoru?

Inače, nakon podizanja optužnice, nadležno tužilaštvo tražilo je od suda da poznatog hirurga oglasi krivim i kazni ga po zakonu. Takođe, tada je zatraženo i da mu se produži pritvor, u kojem je od trenutka hapšenja, odnosno od polovine februara.

- Postupak tek sledi, ali je nejasno zbog čega se čovek i dalje drži u pritvoru, tim pre jer je njegova supruga Ivana, nedavno, samoinicijativno odlučila, a zatim preko svog punomoćnika nadležnom sudu podnela podnesak, odnosno molbu da se njenom mužu ukine pritvor i omogući odbrana sa slobode ili da bude u kućnom pritvoru - kaže Kalanj. - Pokazala je visok nivo razumevanja za celokupnu sutuaciju, pre svega zbog njihovo troje maloletne dece, kako ona više ne bi patila i kako bi imala mogućnost češćeg viđanja sa ocem, koji im veoma nedostaje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)